İzmir düğümü çözüldü!

Genelkurmay eski başkanı İlker Başbuğ'a yönelik suikasti ortaya çıkaran haberi, büyük ses getirmişti. Ancak yapılan araştırmalar ve Hilmi Özkök'ün açıklamaları iddiayı çürütür nitelikte. Özkök, "Olayın İlker Paşa'yla ilgili olduğuna dair bir düşüncemiz ve

İzmir düğümü çözüldü!

Genelkurmay eski başkanı İlker Başbuğ'a yönelik suikasti ortaya çıkaran haberi, büyük ses getirmişti. Ancak yapılan araştırmalar ve Hilmi Özkök'ün açıklamaları iddiayı çürütür nitelikte.

 Özkök, "Olayın İlker Paşa'yla ilgili olduğuna dair bir düşüncemiz ve değerlendirmemiz olmamıştı" diye konuştu.

İzmir'de 21 Ağustos 2008 günü düzenlenen ve 16 kişinin yaralandığı bombalı saldırının asıl hedefinin 'İnternet Andıcı' soruşturmasında tutuklanan eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ olduğu iddia edilmişti. Takvim Gazetesi'nin haberine göre ismini vermek istemeyen muvazzaf bir subay, saldırının Ergenekon'un bu saldırıyla Başbuğ'a suikast girişiminde bulunduğunu öne sürdü.

ÖZKÖK AKSİNİ SÖYLEDİ

Başbuğ'un İzmir seyahatinde eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök'ü de ziyaret ettiği belirtilmişti. Konuya ilişkin görüşü sorulan Özkök, İlker Başbuğ'un o dönemde kendisini ziyaret ettiğini, ancak tarihini tam olarak hatırlamadığını söyledi. Özkök, "Bir olay oldu Yağhaneler'de. Olayın İlker Paşa'yla ilgili olduğuna dair bir düşüncemiz ve değerlendirmemiz olmamıştı." şeklinde konuştu.

SALDIRIDAN 1 HAFTA ÖNCE AYRILDI

Emniyet kaynakları ise Başbuğ'un o tarihte İzmir'de olmadığını, olaydan bir hafta önce 15 Ağustos 2008'de İzmir'e geldiğini daha sonra da ayrıldığını açıkladı. Ancak patlamanın meydana geldiği gün, dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı İlker Başbuğ'un İzmir'de olmadığı ve patlamada şehit olduğu iddia edilen Albay Ahmet Kılınç'ın halen İzmir'de Merkez Komutanlığı'nda görevine devam ettiği öğrenildi.

30 Ağustos 2008'de Genelkurmay başkanlığı görevini devralan Başbuğ'un 15 Ağustos'ta İzmir'de dönemin Ege Ordu Komutanı Orgeneral Necdet Özel'in, görevini Hayri Kıvrıkoğlu'na devrettiği törene katıldığı ortaya çıktı. Emniyet kaynakları, yakalanan zanlıların savcılıkta olayın tüm detaylarını anlattığını belirterek, "Polis aracını hedef aldıklarını anlattılar. Olayda bir albayın öldüğü ve Başbuğ'un hedef alındığı iddiaları gerçeği yansıtmıyor." dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler