İzmir büyükşehir davası 5 dakika sürdü

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun da aralarında bulunduğu 129 sanığın yargılandığı davaya devam edildi. 5 dakika süren dava Şubat ayına ertelendi.Davada Kocaoğlu'nun avukatı Ercan Demir'in, Anayasa Mahkemesine gönderilen yazının beklenme

İzmir büyükşehir davası 5 dakika sürdü

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun da aralarında bulunduğu 129 sanığın yargılandığı davaya devam edildi. 5 dakika süren dava Şubat ayına ertelendi.

Davada Kocaoğlu'nun avukatı Ercan Demir'in, Anayasa Mahkemesine gönderilen yazının beklenmesi talebi üzerine mahkeme heyeti davayı erteledi. İki dalga halinde yapılan polis operasyonuyla "ihalelerde yolsuzluk, organize suç örgütü kurma" iddialarıyla 129 tutuksuz sanığın yargılandığı dava, İzmir 7. Ağır Ceza Mahkemesinde devam etti. Duruşmaya, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile bürokrat ve avukatlar katıldı. Duruşmada mahkeme başkanı Cengiz Çoban, Kocaoğlu'nun avukatı Ercan Demir'e bir talebi olup olmadığını sorunca, "Efendim daha önce Anayasa Mahkemesi'ne gönderilen yargılamanın iptali ile ilgili yazının beklenmesini talep ediyoruz" dedi. Mahkeme başkanı, yargılamanın iptali ile ilgili Anayasa Mahkemesi'ne gönderilen yazının beklenmesine karar verdi. 5 dakika süren dava Şubat ayına ertelendi.

KOCAOĞLU HER DURUŞMAYA KATILDI

Yapılan tüm duruşmalara katılan ve duruşma sonrası basın açıklaması yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, dava ile ilgili sürecin devam ettiğini ifade ederek "Anayasa Mahkemesinden gelecek görüş yazısını bekliyoruz. Adaletin bir an önce tecelli etmesini talep ediyoruz. 129 arkadaşımızla birlikte buraya gelmek istemiyoruz. Prosedür devam edecek, biz de bundan sonra gidip geleceğiz. Üzerimizdeki yükten kurtulmak ve beraat etmek istiyoruz" dedi.

İzmir büyükşehir davası 5 dakika sürdü

İzmir büyükşehir davası 5 dakika sürdü

İzmir büyükşehir davası 5 dakika sürdü

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem