İtiraflar Bizi Daha Çok Yıktı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, terörle mücadele konusunda elde bulunan imkanların her geçen gün arttığını belirterek, "Şimdi imkanlarımız daha çok olacak. Bunları eylem yapamaz hale getireceğiz ve kıstırarak yakalayacağız. " dedi.Arınç, Bursa'da bayram

İtiraflar Bizi Daha Çok Yıktı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, terörle mücadele konusunda elde bulunan imkanların her geçen gün arttığını belirterek, "Şimdi imkanlarımız daha çok olacak. Bunları eylem yapamaz hale getireceğiz ve kıstırarak yakalayacağız. " dedi.

Arınç, Bursa'da bayram ziyaretleri kapsamında Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit-Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şubesi'ni ziyaret etti. Burada şehit yakınlarını tek tek dinleyen Arınç, ailelerin sorunlarına cevap verdi.

"İTİRAFLAR BİZİ DAHA ÇOK YIKTI"

Şehit aileleri, Dağlıca ve Hantepe baskınlarında ihmal olduğu yönünde internete düşen ses kayıtları ve basında yer olan haberleri hatırlatarak üzüntülerini dile getirdiler. Heronların kullanılmaması ve yardımın geç gitmesi sonucu Hantepe'de oğlunun şehit düştüğünü söyleyen anne Gülfiye Yutkun, "Basında ihmalleri izledikçe, itirafları duydukça daha çok yıkıldık. Tek dileğim suçluların yakalanması. Onların hepsini Allah'a havale ediyorum. Benim çektiğimi onlar da çeksin. " diye konuştu.

"İMKANLARIMIZ ARTACAK"

Bülent Arınç ise konuyu takip ettiklerini belirterek, hatası olanların ceza alması gerektiğini vurguladı. Terör belasının 1979'da çıktığını ve zaman zaman azalmalar olsa da hala devam ettiğini hatırlatan Arınç, şöyle konuştu: "Bunlar ne Allah'ı biliyorlar, ne peygamberi, ne ahreti. Bunlar sadece kan ile besleniyorlar. Bunları bazen bombalıyoruz, bazen birebir mücadele ediyoruz, bazen istihbaratlarla etkisiz hale getiriyoruz. Allah cezalarını versin. "

Ellerindeki polis ve asker güçleri ile mücadeleye devam ettiklerinin altını çizen Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Elimizdeki güçleri kullanarak onların şeytanlıklarını bitirmeye çalışıyoruz. Şimdi imkanlarımız daha çok olacak. Onları eylem yapamaz hale getireceğiz ve kıskıvrak yakalayacağız. Her şehit haberinde dünya başımıza yıkılıyor. İnşallah bu da son bulacak. "

"İKİNCİ KARDEŞE İŞ VERİLECEK"

Arınç, şehit yakını ve gazilere verilen maaşların yanı sıra pek çok imkanın artırılacağını kaydetti. İkinci kardeşe iş verme konusunun da çok kısa sürede çözüme kavuşturulacağına işaret eden Arınç, devlet dairelerinde ikinci kardeşe ve gazilere iş imkanı sağlayacaklarını belirtti. Şehit yakınlarına bu konuda teminat veren Arınç, her şeyin bugünden daha iyi olacağını vurguladı.

ŞEHİT VE GAZİ AYRIMLARINA TEPKİ

Arınç, daha sonra Polis Şehit Aileleri Derneği'ni ziyaret etti. Burada da şehit yakını ve gazilerle sohbet eden Bülent Arınç, sorunları dinledi. Şehit yakını ve Gaziler, merkezi bir yerde bina taleplerinin yanı sıra, kanunlarda şehit ve gazi ayrımlarının doğurduğu sosyal haklardan mahrumiyet ile özel otobüslerde kendilerine uygulanan kötü muamele gibi sorunlarını dile getirdiler.

Oğlu polis okulu sınavından elenen bir anne ile üniversiteyi kazandığı halde parasızlıktan gidemeyen genç bir kız da Başbakan Yardımcısı'ndan yardım istedi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler