İtiraf mı gaf mı?

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, "Kolluk güç kullanımında, kendisinin ve mağdurların ölümcül olan veya olmayan yaralanmaları ortaya çıkabilmektedir. Bunun sonucunda da kolluk birimlerinin ve dolayısıyla devletimizin imajı ister istemez zedelenmektedir" d

İtiraf mı gaf mı?

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, "Kolluk güç kullanımında, kendisinin ve mağdurların ölümcül olan veya olmayan yaralanmaları ortaya çıkabilmektedir. Bunun sonucunda da kolluk birimlerinin ve dolayısıyla devletimizin imajı ister istemez zedelenmektedir" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Polis Akademisi Anıttepe Kampüsü'nde düzenlenen "Polis ve Kanun Uygulayıcılarının Sağlık ve Güvenliği Projesi Protokolü" imza törenine katıldı. Programda konuşan Bakan Şahin, kolluk güçlerinin görev esnasında güç kullanımında geçmişten günümüze birçok sorunla karşılaşıldığını belirtti.
 
Kolluk personelinin olaylar karşısında ne kadar güç kullanması gerektiği konusunda ister istemez sorunlar yaşandığının altını çizen Bakan Şahin, "Kolluk güç kullanımında kendisinin ve mağdurların ölümcül olan veya olmayan yaralanmaları ortaya çıkabilmektedir. Bazen kolluğun gereğinden fazla güç kullanmasından oluşur.
 
Muhatapların ölümüne sebebiyet verilerek, kamuoyunda haklı eleştiri konusu olunmaktadır. Bunun sonucunda da kolluk birimlerinin ve dolayısıyla devletimizin imajı ister istemez zedelenmektedir. Bu olumsuz durum, topluluğun içerisinde güvensizlik oluşturduğu gibi kolluk personelimizin kendine olan güvenini de sarsmakta, çalışma şevkini ve etkinliğini etkilemektedir" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem