| Keşfet
Gündem Yayın tarihi: 04 Aralık 2015 15:53 Güncellenme tarihi: 13 Nisan 2026 13:43

İtiraf kuşağı tekrar dönüyor

Çorum’un Kargı ilçesinde iki kişinin öldürülmesiyle ilgili 5 sanığın yargılanmasına başlandı. Sanıklar hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep ediliyor.

Çorum’un Kargı ilçesinde biri kadın iki kişinin silahla öldürülmesiyle ilgili tutuklanan 5 sanığın yargılanmasına başlandı. Çorum 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada sanıklar, “ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis” istemiyle hakim karşısına çıktı.

SANIKTAN İTİRAF VE SAVUNMA

Duruşmada söz alan sanıklardan Süleyman Ağar, cinayetleri kendisinin işlediğini söyledi.

Ağar, öldürülen Özlem Aydın Ağar’ın eşi, Murat Yılmaz’ın ise eşinin birlikte olduğu kişi olduğunu belirterek, olay günü yaşanan tartışma sırasında kontrolünü kaybettiğini ifade etti.

“Cinayetleri ben işledim. Diğer sanıkların hiçbir suçu yok. Onlar için vicdani rahatsızlık duyuyorum. Pişmanım.” dedi.

ÖNCEKİ İFADELERİNİ REDDETTİ

Sanık Ağar, daha önce verdiği ifadeleri kabul etmediğini belirterek, o dönemde psikolojik olarak kötü durumda olduğunu söyledi.

Mahkeme başkanının önceki beyanlarını hatırlatması üzerine, bu ifadeleri öfkeyle verdiğini dile getirdi.

DİĞER SANIKLAR SUÇLAMALARI REDDETTİ

Sanıklardan Turan Aydın ile birlikte Alpay Kınog, Deniz Dayanmaz ve Sedat Ağar, olayla ilgilerinin bulunmadığını savundu.

Turan Aydın, olay günü yaşananlara ilişkin farklı bir anlatımda bulunarak suçlamaları kabul etmediğini ifade etti.

“B12 VİTAMİNİ” SAVUNMASI DİKKAT ÇEKTİ

Duruşmada sanıklardan Kınog’un avukatı, müvekkilinin önceki ifadeleriyle çelişki yaşamasını “B12 vitamini eksikliği” ile açıkladı.

Avukat, bu durumun unutkanlığa neden olduğunu belirterek mahkemeye rapor sunabileceklerini ifade etti.

MAHKEME KARARINI AÇIKLADI

Mahkeme heyeti, sanıklardan Deniz Dayanmaz’ın tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına karar verdi.

Diğer sanıkların tutukluluk hallerinin devamına hükmedilerek duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Kargı ilçesine bağlı Pelitçik köyündeki ormanlık alanda 13 Haziran’da elleri ve ayakları bağlı iki ceset bulunmuştu.

Yapılan incelemede hayatını kaybeden kişilerin Özlem Aydın ve Murat Yılmaz olduğu belirlenmişti.

Yorumlar (0)

Yorum Yaz

Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!