İtinayla oynanır itinayla ağlanır

Corum'lu bir grup işsiz genç parlak zekalarını kullanarak kurdukları "Düğünlerde oynanır, cenazelerde ağlanır" derneği çatısı altında para karşılığında düğünlerde kadrolu elemanlar tarafından oynama, cenazelerde ise ağlama hizmeti veriyor. Corumda işsiz o

İtinayla oynanır itinayla ağlanır
Corum'lu bir grup işsiz genç parlak zekalarını kullanarak kurdukları "Düğünlerde oynanır, cenazelerde ağlanır" derneği çatısı altında para karşılığında düğünlerde kadrolu elemanlar tarafından oynama, cenazelerde ise ağlama hizmeti veriyor.
 
Corumda işsiz olan bir grup genç'in bir araya gelerek 2011 yılında 20 işsiz genç ile birlikte kurdukları "Düğünlerde oynanır, cenazelerde ağlanır" isimli dernek para karşılığında vatandaşların düğünlerinde çığlınca oynayıp, cenazelerinde ise hıçkıra hıçkıra ağlama hizmeti vererek ekonomilerine katkı sağlıyor. 
 
ÜÇRET KARŞILIĞINDA HER ŞEY
 
Çorum Düğünlerde oynanır, cenazelerde ağlanır derneği başkanı Oğuzhan Arslan,"Çorumda işsiz gezen arkadaşlarımızla birlikte düğünlere ve cenazelere zaten katılıyorduk. Ama bunu paraya çevirmek için neler yapabiliriz diye düşünürken bir dernek kurup para kazanmak istedik. 20 arkadaş ile bu derneği kurduk. 2 yıldan beri ilimizde ve sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta sayfa açıp diğer illerede hizmet etmeyi hedefledik. Vatandaşların isteği doğrultusunda kişi başına 70 TL ücret karşılığında bu hizmeti veriyoruz" dedi.
 
İNSANLARI ÇOŞTURUYORUZ
 
Afişler basarak şehrin değişik mekanlarına asarak reklamlarını yaptıklarını belirten dernek başkanı Oğuzhan Arslan,"Şu anda 20 arkadaşımızla birlikte bu hizmeti veriyoruz. Bu yıl 20 düğün organizasyonunda yer aldık. 10 cenazede ise ağladık. Vatandaşların isteği doğrultusunda 50' genç'i bile bulabiliyoruz. Düğün ve Cenaze sahibinin isteği doğrultusunda çatıda, kapıda her yerde ağladığımız gibi düğünlerde de çığlınlar gibi oynayıp insanları coşturuyoruz" dedi. 
 
YOL HARİTAMIZI ÇIKARIYORUZ
 
Dernek çatısı altında çalışan işsiz gençlerin haklarını kimseye yedirmeyeceğini ifade eden Arslan "Eski başkanımızın ödemediği paraları arkadaşlarıma ödedim. Ben başkanlığımda kimsenin hakkı yenmeyecek. Ekibimiz yeni görevlerinde daha modern, daha güçlü, daha sevinçli bir yer haline getirmek için vatandaşlarımızın yüzünü güldürmek, güvenlerine layık olmak için her şeyi yapacağız. Hedefimiz daha büyük başarılara imza atmak. Bunun için çalışıyoruz" diye konuştu.
 
ALNIMIZ AÇIK YÜZÜMÜZ AK
 
Düğünlerde Oynanır, Cenazelerde Ağlanır Derneği Başkanı Oğuzhan Arslan, "2011'den bu yana, derneğimiz için büyük yatırımların, önemli hedeflerin gerçekleştirildiği yıllar oldu. Ekibimiz ve siz değerli düğün sahibi ve cenaze sahibi arkadaşlarımızın desteği ile birçok Düğünde halay, oyun havası, kınayı getir aney, bir çok cenazede ağlama mezar kazma gibi hizmetlerde bulunacağız" dedi.
 
995673_10151707179684345_1090342723_n.jpg
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler