İstiklal’de binlerce kişi terörü lanetledi

İstiklal caddesinde bir araya gelen binlerce kişi, Türkiye'de artan terör saldırılarını protesto etti.Türkiye'de artan terör saldırılarını protesto için Erzurumlu Dadaşlar İstiklal Caddesindeki Galatasaray Lisesi önünde ellerinde bayraklarla bir araya gel

İstiklal’de binlerce kişi terörü lanetledi

İstiklal caddesinde bir araya gelen binlerce kişi, Türkiye'de artan terör saldırılarını protesto etti.

Türkiye'de artan terör saldırılarını protesto için Erzurumlu Dadaşlar İstiklal Caddesindeki Galatasaray Lisesi önünde ellerinde bayraklarla bir araya gelerek terörü lanetledi. Bir süre slogan atan kalabalık ardından İstiklal Marşını okudu. Şehitlere yapılan dualardan sonra Avrupa Yakası Erzurumlular Derneği Başkanı Osman Nuri Toraman topluluk adına basın açıklaması yaptı.

Toraman, basın açıklamasına, "Büyük Türk milletinin bir parçası olarak burada olduklarını" belirterek başladı. Cumhuriyetin temellerinin atıldığı "manda ve himaye kabul edilemez" diyen bir şehrin Alvarlı Efeleri, Nene Hatunları, Fatma Seherleri, Nafız Kotanları, Aşık Reyhanileri yetiştiren bir şehrin evlatları olarak burada olduklarını anlatan Toraman, şöyle konuştu: "Terörü nefretle kınamak için buradayız. Vatan için, millet için, bayrak için, devlet için, aziz şehit ve gazilerimiz için buradayız. Şehitlerimizin mübarek kanlarıyla sulanmış bu topraklarda evlatlarımızın huzur ve güven içerisinde yaşayabilmesi için buradayız. Bu terör saldırıların sadece askerimize ve polisimize karşı olmadığını bu saldırıların aynı zamanda büyük Türk milletine, Türkiye'nin her karış toprağına, milli birlik ve beraberliğimize yapıldığını söylemek için buradayız. Biz Erzurumlular olarak Dadaşlar olarak bugün de askerimizin, polisimizin ve devletimizin yanında olmaya ve gerekirse onlara kalkan olmaya yine hazırız."

Öte yandan kendilerine Kasımpaşalılar adını veren bir grup terörü lanetlemek için ellerinde bayrakla Tünelden yürüyüşe geçerek Galatasaray Lisesi önünde bir araya geldi. Sloganlar atarak burada toplanan yaklaşık bin kişi şehitler için dua etti. Bir süre slogan atan grup terörü lanetleyerek İstiklal Marşını okudu.

Grup yapılan protestonun ardından olay çıkarmadan dağıldı.

İstiklal’de binlerce kişi terörü lanetledi

İstiklal’de binlerce kişi terörü lanetledi

İstiklal’de binlerce kişi terörü lanetledi

İstiklal’de binlerce kişi terörü lanetledi

İstiklal’de binlerce kişi terörü lanetledi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem