İstihbarat önceden verildi iddiası

Türkiye yine, PKK'nın kritik dönemlerde gerçekleştirdiği 'zaman ayarlı' her saldırıdan sonra yaptığı gibi, terörle mücadele eden birimler arasındaki koordinesizlik, istihbaratların değerlendirilmemesi, teknolojik yetersizlikler ve karakollar ile üs bölgel

İstihbarat önceden verildi iddiası

Türkiye yine, PKK'nın kritik dönemlerde gerçekleştirdiği 'zaman ayarlı' her saldırıdan sonra yaptığı gibi, terörle mücadele eden birimler arasındaki koordinesizlik, istihbaratların değerlendirilmemesi, teknolojik yetersizlikler ve karakollar ile üs bölgelerinin konumu gibi sorunları konuşuyor. 

İstihbarat kaynakları terör örgütü PKK'nın, Hakkâri kırsalında yeni eylemlere hazırlandığını belirtiyor. 8 şehidin ardından Şemdinli'de en az 300, Çukurca'da da 200 PKK'lı eylem hazırlığı içinde. Militanlar, daha büyük bir saldırı için örgütün üst yönetiminden talimat bekliyor.

HEDEF ŞAŞIRTMACA

Önceki gün Derecik İç Güvenlik Taburu ile Yeşiltaş Karakolu'na düzenlenen saldırılara kalabalık bir PKK'lı grubunun katıldığı ortaya çıktı. Taburun bulunduğu bölgeye göre daha içeride olan Yeşiltaş Karakolu'na saldıran teröristlerin, doçka ve havan gibi ağır silahları, Irak'taki kamplarından daha önceden katırlarla getirip bölgede gizledikleri değerlendiriliyor. Asıl hedef olarak Yeşiltaş Karakolu'nu seçen teröristlerin, buraya yaklaşık 10 kilometre uzaklıktaki Derecik İç Güvenlik Taburu'nun koruma üs bölgelerine eşzamanlı saldırıp hedef şaşırtarak takviye birliklerin gelmesini geciktirmeyi planladıkları belirtildi.

KADIN TERÖRİST EL BOMBASIYLA İÇERİ GİRMİŞ

Yeşiltaş Karakolu'nun üst kısım bölgesine üç grup halinde yerleşen örgüt üyeleri, havan topunun atılmasıyla karakolun alt kısmında bekleyen grupla birlikte harekete geçti. 15 kişilik grup, karakolun etrafında sızmaya çalışırken, karakolun içine kadar gelen bir kadın terörist, el bombası atarken vurularak etkisiz hale getirildi. Sabaha kadar devam eden operasyon sonrasına yürütülen çatışmalarda 26 örgüt mensubunun cesedi bulundu.

500 TERÖRİST BÖLGEDE SALDIRI İÇİN EMİR BEKLİYOR

Saldırı sonrası teröristlerin sanılanın aksine sınıra doğru değil, iç bölgelere doğru kaçtıkları öğrenildi. Özellikle de Şemdinli ve Çukurca'da yapılması planlanan eylemlere katılmak üzere teröristlerin böyle bir kaçış güzergahı izlediklerine dikkat çekiliyor. Bu tür eylemlere katılmak için 500 civarında teröristin bölgede olduğu belirtiliyor. Geçen yıl Kazan Vadisi'nde yapılan operasyonda büyük başarı elde eden güvenlik güçleri bu yıl aynı bölgede operasyon yapmadığı için aynı kampta 80 terörist bulunuyor. 

SALDIRI HAZIRLIĞI, İSTİHBARAT RAPORLARINDA

Teröristlerin hareketliliği saldırıdan önce defalarca rapor edilmiş. İşte bazı istihbari bilgiler:

9.6.2012 tarihli istihbari bilgi: Hakkâri Çukurca Çığlı köyüne mücavir Kuzey Irak Ore köyüne yanlarında roketatar, uzun namlulu silahlar ve mühimmat bulunan yaklaşık 25 kişilik örgüt mensubunun 09.06.2012 tarihinde araçla geldikleri yönünde bilgiler elde edilmiştir. 31.5.2012 tarihli istihbari bilgi: Hakkâri Çukurca ilçesi Çığlı köyü güneyi ve Irak'ın kuzeyinde bulunan Ore köyü civarında faaliyet gösteren bir grup örgüt mensubunun Sara Gezing bölgesinden hayvan ve Kureyşin Tepe civarındaki Grezivi olarak adlandırılan bölgeden Doçka silahı ile Serbest Sınır Bölük Komutanlığı'na veya üs bölgelerine saldırı hazırlığında oldukları yönünde bilgiler elde edilmiştir.

27.5.2012 tarihli istihbari bilgi: Hakkâri Çukurca ilçesi Çığlı köyüne mücavir Irak Ore köyü civarında faaliyet gösteren bir grup terör örgütü mensubunun önümüzdeki günlerde Hakkâri Çukurca İlçesi Çığlı köyü ile Şırnak/Uludere ilçesi Ortaköy arasında bulunan Serbest Üs Bölgesi'ne ya da Kopki tepesindeki üs noktasına büyük çaplı bir eylem yapmayı planladıkları, anılan grubun eylemde kullanmak amacıyla Ore köyüne (120) mm.lik (2) adet havan topu getirdiği yönünde bilgiler elde edilmiştir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem