İstihbarat Müdürü ifadeye çağrıldı!

Yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasını yürüten savcılık, tutuklanan Ebru Gündeş'in eşi İşadamı Reza Zarrab'ın takibini yapan Mali Suçla Mücadele ekiplerini takip ettirdiği öne sürülen İstanbul Emniyeti İstihbarat Şube Müdürü Ahmet Arıbaş'ı şüpheli sıfatıyla i

İstihbarat Müdürü ifadeye çağrıldı!

Yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasını yürüten savcılık, tutuklanan Ebru Gündeş'in eşi İşadamı Reza Zarrab'ın takibini yapan Mali Suçla Mücadele ekiplerini takip ettirdiği öne sürülen İstanbul Emniyeti İstihbarat Şube Müdürü Ahmet Arıbaş'ı şüpheli sıfatıyla ifadeye çağırdı.

Dün adliyeye gelerek ifade vermesi istenilen Arıbaş ile ilgili olarak İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok'un savcılığa "Hangi suçlama ve delillerle çağırdığınız tam olarak anlaşılamadı, bu çağrınız mevzuata aykırı" yanıtı verdiği öğrenildi.

İddiaya göre 11 Kasım 2013 günü, Reza Zarrab'ı takip eden Kaçakçılık ve Mali Suçlarla Mücadele ekipleri, bir araç farketti. Halide Edip Adıvar Caddesi No:9-11 Kanlıca Beykoz adresi önündeki aracın İstanbul Emniyeti İstihbarat Şubesi'ne ait olduğu öne sürüldü. Mali polis durumu savcılığa raporladı. Cumhuriyet savcıları da, dosyanın sızdırıldığı iddiasıyla İstihbarat Şube Müdürü Ahmet Arıbaş'ı şüpheli sıfatıyla ifade vermeye çağırdı.

Arıbaş'tan 23 Aralık(dün) günü Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne gelerek ifade vermesi istendi.

EMNİYET MÜDÜRÜ, GÖNDERMEDİ

İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok'un ise bu çağrıya, "Hangi suçlama ve delillerle çağırdığınız tam olarak anlaşılamadı, bu çağrınız mevzuata aykırı" diyerek şube müdürünü ifadeye göndermediği ileri sürüldü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem