İstihbarat çocuk oyuncağı!

Kuruluşunun 85. yıldönümünde kapılarını medyaya açan Milli İstihbarat Teşkilatı'nda (MİT, değişim rüzgarı internet sitesine de yansıdı.MİT internet sitesinin tasarımını baştan sona yeniledi. Sitenin yeni halinde en dikkat çeken özellik ise interaktif olar

İstihbarat çocuk oyuncağı!

Kuruluşunun 85. yıldönümünde kapılarını medyaya açan Milli İstihbarat Teşkilatı'nda (MİT, değişim rüzgarı internet sitesine de yansıdı.

MİT internet sitesinin tasarımını baştan sona yeniledi. Sitenin yeni halinde en dikkat çeken özellik ise interaktif olarak hazırlanan çocuk sayfası oldu.

www.mit.gov.tr adresli internet sitesine önceki akşam erişenler, karşılarında farklı bir tasarım ve içerik buldu. Tarihte", "İstatistikler", "Doğru hamle", "Kariyer", "'O' kişi belki de sizsiniz" gibi bölümlerin bulunduğu sitede bir de "Çocuk Sayfası" yer zalıyor.

Çocuk sayfası açıldığında "Merhaba sevgili çocuklar" diye başlayan bir bilgi notu çıkıyor. "Milli İstihbarat Teşkilatı çocuk sayfasına hoşgeldiniz.

Sitede iki de oyun var
"Sayfamızda istihbarat nedir, Milli İstihbarat Teşkilatı nasıl çalışır gibi temel bilgileri bulabilirsiniz" denilen bilgi notunda "Ayrıca istihbarat mantığını daha iyi kavramanız için hazırlanan etkileşimli oyunlardan da oynayabilirsiniz" diye ekleniyor.

"İstihbaratın sadece görünürde yaşananların bilgisi değil özel araştırmalarla ortaya çıkarılan durum bilgileri" olduğu belirtilen sitede iki oyun yer alıyor. Oyunlardan birinde iki fotoğraf arasındaki 5 farkın bulunması isteniyor.

Diğer oyunda ise Ahmet adlı bir çizgi kahraman bir adaya düşüyor ve soruları yanıtlama yoluyla çocuğun adadan kurtarılması isteniyor. Oyunda Ahmet'in karşısına adada üç kız çıkarılıyor ve "onların diğer insanlara karşı davranışlarını ve yaklaşımlarını öğrenmek için Ahmet ne yapmalıdır?" sorusu yöneltiliyor.

Üç şık verilen oyunda "kendini tanıtmak" ve "kaçmak" şıkları da yer alıyor ancak cevap anahtarında doğru cevabın "Onları 2-3 gün gizlice izlemek" olarak belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler