İşte yeni Anayasa'nın ilk maddesi

 Kamuoyunun heyecanla beklediği yeni anayasanın yazımına temel hak ve özgürlüklerden başlanıldı. TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu, Meclis Başkanı Cemil Çiçek başkanlığında toplandı.Çiçek, toplantının son derece verimli geçtiğini belirterek 4 partinin de tem

İşte yeni Anayasa'nın ilk maddesi

 

Kamuoyunun heyecanla beklediği yeni anayasanın yazımına temel hak ve özgürlüklerden başlanıldı. TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu, Meclis Başkanı Cemil Çiçek başkanlığında toplandı.

Çiçek, toplantının son derece verimli geçtiğini belirterek 4 partinin de temel hak ve özgürlükler konusunda hazırlıklı olduğunu kaydetti. Çiçek partilerin hazırladıkları metinlerin alt komisyonca çarşamba gününe kadar tek metin haline getirilerek yazılacağını vurguladı. 

ÖNCE İLKELER BELİRLENECEK 

Bugün gazetesinden Çetin Çiftçi'nin haberine göre; Çiçek, dikkat edilmesi gereken ilkelerin ortaya konulacağını ve metin yazımının buna göre yapılacağını anlattı. Çiçek, anayasa yazım sürecinde her türlü meseleyi tartışacaklarını belirterek, 4 partinin ortak noktada buluşması halinde anayasa hükmü haline geleceğini hatırlattı. Çiçek, konuların tartışılmasını kavga olarak anlamamak gerektiğini vurgularken tartışmaların fikir alışverişi olarak algılanmasını istedi. 

KARARTMA UYGULANACAK 

Partilerin üzerinde anlaşamadığı maddeler için karartma uygulanacak. Bu durumda stenograflar çıkarılacak ve tutanak tutulmayacak, kayıt olmayacak. Sivil toplum kuruluşları ve doğrudan vatandaşlardan görüşün alındığı Anayasa Komisyonu, parti görüşünden çok vatandaşların beklentilerini değerlendirmeye alacak.

Komisyon haftada 3 gün toplanacak ve makul sürede yazımı tamamlayacak. Meclis Başkanı Çiçek, 15-16 Mayıs'ta liderlerle görüşerek anayasayı anlatacak. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler