İşte Türkiye'nin en zengin şehri!

Şehirlerin ödediği gelir vergileri üzerinden bunu hesaplayan Kiralama Danışmanlık Merkezi (KDM) şirketine göre, kişi başı 88 bin 778 liralık yıllık gelirle Türkiye'nin en zengin şehri Bolu.Kişi başı yıllık gelirde birinci sırada yer alan Bolu'yu 63 bin 37

İşte Türkiye'nin en zengin şehri!

Şehirlerin ödediği gelir vergileri üzerinden bunu hesaplayan Kiralama Danışmanlık Merkezi (KDM) şirketine göre, kişi başı 88 bin 778 liralık yıllık gelirle Türkiye'nin en zengin şehri Bolu.

Kişi başı yıllık gelirde birinci sırada yer alan Bolu'yu 63 bin 374 lirayla İzmit, 33 bin 933 lirayla Yalova, 22 bin 955 lirayla Kırıkkale ve 22 bin 798 lirayla Mardin izliyor.

Hangi şehre Alışveriş Merkezi (AVM) açmanın kârlı olacağını öğrenmek için Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı'nın resmi verilerine dayanarak en zengin şehirleri araştırdıklarını belirten KDM şirketi Genel Müdürü Murat İzci, "Sonuçlar gözümüzü faltaşı gibi açtı.

Meğer İsviçre gibi birçok şehre sahipmişiz. Türkiye içinde İsviçreler oluşmuş. En zengin beş şehir 2011 Mayıs ayı itibarıyla belirlendi." dedi. Türkiye'nin kişi başı gelir şampiyonu Bolu, tavukçuluk şirketleri sayesinde hatırı sayılır ve zenginliğin tabana da yayıldığı bir gelire kavuştu.

Yine KDM'nin hesaplamasına göre 31 Aralık 2011 tarihi itibarıyla Türkiye'nin en zengin şehirleri listesi değişmeyecek. Bu yılın sonunda Bolu'da kişi başı gelir 97 bin 372 liraya, Kocaeli'de 69 bin 510 liraya, Yalova'da 37 bin 218 liraya, Kırıkkale'de 25 bin 177 liraya ve Mardin'de de 25 bin liraya yükselecek.

Yıllar boyu birinciliği bırakmayacak olan Bolu'da 2012 sonunda kişi başı gelir 107 bin liraya, 2013 sonunda 117 bin liraya ve 2014 sonunda da 128 bin liraya yükselecek.

Yine diğer 4 şehrin zenginlik sıralaması da değişmezken, kişi başı gelir hepsinde de yükselmeye devam edecek. 2014 sonuna kadar bu 5 şehir en zengin iller olma konumunu sürdürecek.

 

50 şehirde 254 alışveriş Merkezi açıldı

Türkiye'nin kişi başı geliri en yüksek beş şehrinden Bolu'da 1, İzmit'te 8, Yalova'da 2, Kırıkkale'de 1 AVM bulunurken, Mardin'de henüz AVM bulunmuyor.

İstanbul Avrupa yakasındaki bazı semtlerde kapasiteyi aşan sayıda AVM bulunduğunu belirten Murat İzci, İstanbul Anadolu yakası ve 'en zengin 5 şehrin' büyük potansiyel taşıdığını ifade etti.

Yabancıların, Türkiye dışında yapacağı AVM projelerinin danışmanlıklarını da aldıklarını belirten KDM Genel Müdürü Murat İzci, Erbil'de bu şehirden bir işadamı ile Bağdat'ta Iraklı bir işadamı için AVM kuracaklarını açıkladı.

KDM'nin Kırgızistan'ın başkenti Bişkek ve Bosna-Hersek'in başşehri Saraybosna'da da danışmanlığını yaptığı AVM projeleri bulunuyor. Türkiye içinde ise 6 AVM şirketinde kiralama ve danışmanlık yapan KDM'nin bu yıl sonuna kadar danışmanlık ve kiralamasını yürüttüğü 9 AVM daha açılacak.

1 Mayıs 2011 tarihi itibarıyla Türkiye'nin 55 şehrindeki AVM sayısı 254 ve toplam kiralanabilir alanları 6 milyon 48 bin metrekare. 87 adet ile Türkiye'de en fazla AVM İstanbul'da bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler