İşte Türkiye'nin 2023 hedefleri

 Meksika'da bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, G20 Zirvesi'nde  yaptığı konuşmasında Türkiye'deki son ekonomik gelişmelere değindi.Dünyada yaşanan ekonomik krize rağmen Türkiye'nin yeni bir yolda ilerlediğini belirten Başbakan, "Bugün dünyada Türk ürü

İşte Türkiye'nin 2023 hedefleri

 

Meksika'da bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, G20 Zirvesi'nde  yaptığı konuşmasında Türkiye'deki son ekonomik gelişmelere değindi.

Dünyada yaşanan ekonomik krize rağmen Türkiye'nin yeni bir yolda ilerlediğini belirten Başbakan, "Bugün dünyada Türk ürünlerinin girmediği, ülkemizin ihracat yapmadığı neredeyse hiçbir ülke kalmadı. Amacımız, bu ülkelerdeki mevcut pazar paylarımızı yükselterek, 2023 yılında dış ticaret hacmimizi, 500 milyar dolar ihracat ve 500 milyar dolar ithalat olmak üzere 1 trilyon dolara ulaştırmak." dedi. 

KAMU-ÖZEL SEKTÖR İŞBİRLİĞİ MODELİNİ GELİŞTİRDİK

Bu hedefleri gerçekleştirmek için yatırımcıların iş yapmasını kolaylaştıracak düzenleyici bir çerçeve oluşturma hedeflerinin olduğunu söyleyen Erdoğan, "idari ve bürokratik engelleri aşama aşama ortadan kaldırıyoruz. Yatırım ortamı reformu çerçevesinde, Türkiye rekabet gücünü artırmak için kendine özgü bir kamu-özel sektör diyalog ve işbirliği modeli geliştirdi." dedi.

ULUSLARARASI YATIRIMLAR YÜZDE 76 ARTTI

Başbakan Erdoğan Türkiye'de sağlanan istikrar ve ekonomik büyümenin, dışarıdan gelen yabancı yatırımlarda artış sağladığını, bunun da doğrudan yatırım girişlerine yansıdığını anlattı.  

Bu bağlamda 2002-2011 yılları arasında toplam 110,5 milyar dolar yatırım çeken Türkiye'ye, geçtiğimiz yıl bir önceki  yıla göre uluslararası yatırımlar yüzde 76 oranında arttı.

HEDEF İLK 10 EKONOMİSİ ARASINDA YER ALMAK

Konuşmasında "hedefimiz, 2023 yılı itibarıyla dünyanın ilk 10 ekonomisi arasında yer almak, yıllık 500 milyar dolarlık ihracat hacmine ulaşmak" diyen Erdoğan, kişi başına milli geliri hedefinin de 25 bin dolara seviyelerine çıkarmak olduğunu sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem