İşte TÜFAD'ın yeni başkanı

Türkiye Futbol Antrönerleri Derneği (TÜFAD) bugün 12. Olağan Genel Kurulu Zorlu Grand Otel'de yapıldı.Genel Kurul'da mevcut başkan Nurettin Balaban ile ona rakip olan Hayri Tekelioğlu yarştı. 853 üyeden 664 üyenin oy kullandığı 12. Olağan Genel Kurul'da 3

İşte TÜFAD'ın yeni başkanı

Türkiye Futbol Antrönerleri Derneği (TÜFAD) bugün 12. Olağan Genel Kurulu Zorlu Grand Otel'de yapıldı.

Genel Kurul'da mevcut başkan Nurettin Balaban ile ona rakip olan Hayri Tekelioğlu yarştı. 853 üyeden 664 üyenin oy kullandığı 12. Olağan Genel Kurul'da 371 oyla Hayri Tekelioğlu TÜFAD Trabzon Şubesinin yeni Başkanı oldu.

TÜFAD'ın yeni başkanı Hayri Tekelioğlu seçimi kazanmasının ardından Haber61 TV mikrofonlarına açıklama yaparak "Önemli projelerle üyelerimizin önüne çıktık, arkadaşlarımız bazı şeyleri eksik yaptı, yoruldular. Biz şimdi görevi devralarak çalışmalarımızı ortaya koyacağız. Demekki iyi çalışmışız, antrenörlere dokunmayı başarmışız. Artık sorumluluğumuz daha fazla. Nurettin Başkanla da birlikte hep beraber bu işi daha iyi yapacağız" ifadelerini kullandı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN!

20150628aw463356_01.jpg

 

SEÇİMDE NELER OLDU?

Sandık sonuçları

1. SANDIK: 227 oy kullanıldı

Hayri Tekelioğlu: 139

Nurettin Balaban: 88

Geçersiz: 1

2. SANDIK: 237 oy kullanıldı

Hayri Tekelioğlu: 128

Nurettin Balaban: 108

Geçersiz: 1

3. SANDIK:  oy kullanıldı

Hayri Tekelioğlu: 104

Nurettin Balaban: 97

Geçersiz:

TOPLAM

Hayri Tekelioğlu: 371

Nurettin Balaban:293

Genel Kurul'da divan Başkanlığına İlyas Akçay seçildi. İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlayan Genel Kurul'da genel Kurul gündemi okundu ve oylamaya sunuldu. Gündemin oy çokluğu ile kabul edilmesinin ardından katılan üyelere bir slaty izletildi. Gündem maddelerinde yer alan Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu Gelir gider hesap raporu, bilanço ve denetleme kurulu raporları okundu ve ibra edilmesi için üyelerin oylarına sunuldu. Bu raporların oy çokluğu ile ibra edildi. Daha sonra Nurettin Balaban çalışma programını ve tahmini bütçeyi okudu.

Genel kurul'da daha sonra Başkan Adaylarının konuşmaları gündemde yer almadığı için bazı üyelerden konuşma yapılmasının gündeme eklenmesi için öneri geldi. Bu öneri üyelerin oylamasına sunuldu ve oy çokluğu ile kabul edilerek başkan adayları konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından oy kullanma işlemine geçildi!

HAYRİ TEKELİOĞLU NELER SÖYLEDİ?

Geçen dönem aday olduğumuz Genel Kurul'da aynı güzellikte demokratik bir ortamde Genel Kurul yaşanmasını temenni ediyorum. Hiç bir şekilde birbirimizi üzecek kıracak bir davranış içinde olmamamız gerekir. Geçen dönemde güzel projelerle yola çıktık. Fakat üyelerimizn tercihi Nurettin başkanoldu ve bizde tebrik ettik. Aradan 3 yıl geçti, yeniden aday olduk. Bizim propjelerimiz antrenörlere insana dokunuyor. İçinizde o kadar sıkıntılı arkadaşlarımız vardki sıkıntısını çözecek hiçbir eylem içinde bulunulmadı. geçtiğimiz dönemki projelerimizi geliştirerek ve daha yenilerini ekleyerak karşınıza çıktık. bütün ilçeleri gezdik. bütün antrenörlere ulaşmaya çalıştık. Burs olayı bizim için çok önemli. Biz bunlara seçilelim seçilmeyelşim destek veririz. Antrenör arkadaşlarımızın yüksek okulda okuyan çocukları için katkı yapmamız lazım. çünkü sıkıntı içinde olan arkadaşlarımız var. Busr olayı TÜFAD'ın kasasından para çıkmadan halledilecek bir olay.

Büyük bir bölümümüzün durumu iyi ama bazı arkadaşlarımızn durumu çok kötü. Öyle kulüplerimiz varki tek antrenör çalıştırabiliyor.  Trabzonspor ve federasyonları devreye sokarak yeni iş alanları açsak olmaz mı? Zor bir iş mi bu? 10 yıldır A kursu B kursu Trabzon'da açılmamış.

Öyle antrenörlerimiz varki 5 yıllık eşofmanı giyiyor. Bir çoğumuz çalışıyor, bir çoğumuz çalışmıyor. Eğer antrenör oyuncusundan kötü giyiyorsa oyuncunun o antrenöre saygısı kalır mı? Biz malzeme desteğini yapacağız. Biz hazırlıklıyız. Bu malzelemeri hiç bir ücret almadan daha iyi şekilde antrenmanlara çıkmalarına yardımcı olacağız. Profesyonel ligde futbolcu sayımızda azalma var. iyi bir çalışma yapıldı ve karma yapıldı. Bu şekilde bazı oyuncular profesyonel liglere çıktı. Bu takdir edilecek bir olay.

Daha önce küçük oyuncular Trabzonspor'a seçielrek alınıyordu. Bu ortadan kaldırıldı. Bunu gerçekleştirme zor değil. Aldığı oyuncuların antrenörlerini Trabzonspor onure etse kötü mü olur? Burada mücadele vereceksek değişime ihtiyaç var. Arkadaşlar yoruldular. Kırıcı bir şey söylemiyorum. ben antrenörüme dokunmak istiyorum. Bu insanları bu kadar yanlızlığa itmeye hakkımız yok. Bunları eleştirmezsek aday olmamızın da anlamı yok.

Kurs sorunu çok önemli bir sorun. Kurs açılacak dışardan insnalar gelecek. ben bunlara katılmıyorum. Ben insanları yıllarca bekletmeye karşıyım. Bu sorunlar nasıl çözülecek. Üyelerimiz izin verirse bu sorunları çözmeye talibiz. Genel Kurul hayırlı olsun.

11694380_10153487510883120_956796384_n.jpg

NURETTİN BALABAN NELER SÖYLEDİ?

1994 yılında Genel Sekreter olarak başlamış olduğu TÜFAD hayatımda 19 yıldır aralıksız bu dernekte görev yapmaktayım. Bıkmak ayrı yorulmak ayrı. Bıkarsan zarar verirsin. yorulursan yorulmanın karşılığı çalışmaktır. 19 yıldır çalışıyoruz. Bizde zerre kadar yorulmak yok. Ömür boyuda yorulmadan çalışırız. Bu bizim genlerimizde var. Bunu bütün arkadaşlarıma sağlık sektöründe çalışıp yanıma gelen şuanda karşı lisetede yer alan arkadaşlar çok iyi bilirler, olmayanlarda bilirler. Sağlık sektöründe de dernekte de aynı şekilde çalışmışımdır.

19 yıllık dernek başkanlık süreci içerisinde, ne Trabzonspor'da maaşlı çalıştım, Futbol Federasyonu ile görüşmeme ve bir çok arkadaşım olmasına rağmen ne futbol federasyonunda görev yaptım ne bir profesyonel takımda maaşlı çalıştım. Sadece ve sadece ömrümüzü ömrümüz ve düşüncelerimiz yettiğince tabandaki antrenörlerin var olması için çalıştım.

Antrenöre dokunacağız diyoruz. Biz 19 yıldır antrenöre dokunuyoruz. üyeler 300 kişiden 800 çıkmışsa bu dokunmaktır. Trabzon'un dışında Trabzonspor'da futbol oynamış bir tane dokunmadığımız arkadaş bulamazsınız. Yapılan projeler içinde bir tane konuk evleri vardı. Türkiye Futbol Anrenörleri Derneği'nin ve bizimde Trabzon Şubesi olarak nakdi 250 bin TL olan yaptırdığımız koskoca otelin işletmekte yürütmekte yaptırmakta zorlanan 18 bin kişi çok fayda getireceğini düşünmeyerek sayın başkan adayımın o projesine sıcak bakmadık.

Bu bir sitem değil. Bizi eleştiriken yapıcı eleştiriler arıyoruz. 2012 yılından 2015 yılına kadar sayın Hayri Tekelioğlu hocamım ekibinden kaç tane kişi kaç panele seminere katıldı. 3 yıl boyunca üyelerden neden uzak durdular. Biz üyelerin yanında olduk.

Hayri hocam Burs diyor. Bizim verdiğimiz bursları bilseniz varya şaşırırsınız. İsmini açıklarsam bu antrenör arkadaşlar rencide olur. İş adamları, profesyonelde çalışan çok üst düzey teknik adamlar ve futbolu bırakmış teknik adamlşığa adım atmış bir sürü arkadaşımız, bunlar her yıl veriyor. Ameliyat yardımları, öyle 3-5 değil. Yine bu arkadaşlardan toplanarak veriliyor.

Çalışmayan arkadaşların  en çok mücadelesini biz verdik. Genel Merkezle mücadelemiz 18 bin antrenörün 18 bin tane tabanda sıkıntı çeken antrenör içindir. Buan namusun şerefim ve ailem adına yemin ederim. Sergen Yalçın ile telefonla fikir kavgası yaptım. Genel Merkez benim imzan yok ama benimde bulunduğum dernek bu ülkede Roberto Carlos ve Sergen Yalçın'a B lisansı olmadan çalışma izni verdi. 8 yıl önce lise şartı getirdiler. Lise mezunu olamyan kursa gidemez dediler. Dedim ki bu olmaz.

Kurslar konusunda Hayri tekelioğlu değil Türkiye'de bunu ahlletme şansına sahip olan kimse yok. UEFA'dan sıralamaya konuluyor ve kurslar açılıyor.  19 yıl burada görev ayptım. 6 ay önce seminerde Trabzon'da dışarıdan Allahın kulu müdahale edemez dedik. Onun için devam ettik. Genel Kurulumuz herkese hayırlı olsun.

11647324_10153487654158120_1451641412_n.jpg

İŞTE ADAYLARIN LİSTELERİ

HAYRİ TEKELİOĞLU

2-152.jpg

 

NURETTİN BALABAN

1-470.jpg

11426471_10153487654228120_1481263236_n.jpg

11647431_10153487654173120_1790432620_n.jpg

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem