İşte şok operasyonun nedeni!

Türkiye'nin pek çok ünlü işadamı ve hatta bürokratının gözaltına alındığı operasyonla ilgili şok iddialar söz konusu.Resmi bir açıklama henüz yok ama Türkiye'nin pek çok ünlü işadamı ve bakan çocuklarının gözaltına alındığı operasyonla ilgili çarpıcı iddi

İşte şok operasyonun nedeni!

Türkiye'nin pek çok ünlü işadamı ve hatta bürokratının gözaltına alındığı operasyonla ilgili şok iddialar söz konusu.

Resmi bir açıklama henüz yok ama Türkiye'nin pek çok ünlü işadamı ve bakan çocuklarının gözaltına alındığı operasyonla ilgili çarpıcı iddialar var. İşte iddialardan birkaçı...

* 1 yıldır devam eden bir fiziki ve teknik takip süreciyle yapılan soruşturmada bazı iş adamlarının sahte belgeler ve hayali ihracat gibi yöntemlere şüpheli para transferleri yaptığı belirtiliyor.

* Bakanların oğulları üzerinden Türk vatandaşlığı olmayan kişilere rüşvetle vatandaşlık verildiği iddialar arasında.

* İmar usulsüzlükleri, rant yolsuzlukları, yerel yönetimlerin imara açmadığı arazilerin rüşvetle bakanlık üzerinden illegal olarak imara açılması.

MARMARAY İLE BAĞLANTI...

* Marmaray kazıları sırasında çıkan tarihi eserlerin kamuoyuna açıklanmadan el altından satılması da iddialar arasında.

Bu arada İstanbul'da Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlükleri'nin bulunduğu binadan üç koruma kurulu müdürü ile iki kurul raportörünün de gözaltına alınması bu iddiaların doğruluğunu güçlendirdi. Polis koruma kurulundaki dosyalara el koydu.

REZA ZARRAB'IN ALTINLARI

 Atatürk Havalimanı'nda geçtiğimiz ocak ayında ele geçirilen ve işadamı Reza Zarrab'a ait olduğu belirlenen 27 kilo altın bugün yaşanan operasyonun fitilini ateşledi.

27 KİLO

Narkotik ekiplerinin uyuşturucu şüphesiyle durduğu kuryelerin üzerinden 27 kilo altın çıkmış, yapılan incelemede altınların işadamı Reza Zarrab'a ait olduğu ve yasal olarak ihraç edildiği anlaşılmıştı. Ancak iddiaya göre havaalanında yaşanan bu olayın ardından Mali Polis ve Gümrük Muhafaza ekipleri işadamı Reza Zarrab'ı yakın takibe aldı. Yaklaşık 1 yıldır süren teknik takibin ardından da ünlü işadamına yönelik operasyonun düğmesine basıldı...

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler