İşte PKK’nın yeni üssü

Hava operasyonlarının ardından Esad ile iş birliğine giden PKK, güçlerini Suriye’deki kamplara kaydırıyor.PKK ve yandaşı PYD’nin Suriye’de etkin hale getirilmesiyle Kürtlerin protestoları azaldı. Çünkü Esad rejimi aleyhinde eylem yapanlara PKK saldırı düz

İşte PKK’nın yeni üssü

Hava operasyonlarının ardından Esad ile iş birliğine giden PKK, güçlerini Suriye’deki kamplara kaydırıyor.

PKK ve yandaşı PYD’nin Suriye’de etkin hale getirilmesiyle Kürtlerin protestoları azaldı. Çünkü Esad rejimi aleyhinde eylem yapanlara PKK saldırı düzenliyor.

Suriye’de mart ayından bu yana başlayan halk isyanı büyüyerek devam ediyor. Baas rejimi tüm acımasızlığıyla sivil insanları öldürüyor. Her geçen gün yalnızlaşan Beşar Esad yönetimi ise ilginç iş birliklerine imza atıyor.

Yönetimin kapılarını sonuna kadar açtığı örgütlerin başında PKK geliyor... “Düşmanımın düşmanı dostumdur” anlayışı ile hareket eden Esad, geçmişte babasının yaptığının bir benzerini hayata geçirmiş durumda. Baas rejimi kendisine bekçilik yapması için PKK’ya Suriye içinde tam bir serbestlik alanı sağlamış durumda.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem