İşte PKK'nın kanlı nevruz planı

Buna göre, valiliklerin izin verdiği yerler kullanılmayacak, halay çekilmeyecek, matem havası estirilecek ve başkaldırı ayaklanması yapılacaktı. PKK'nın Nevruz kutlamalarını kana bulama planı deşifre oldu. Bir süredir Kandil'den PKK'nın alt yapılanması De

İşte PKK'nın kanlı nevruz planı

Buna göre, valiliklerin izin verdiği yerler kullanılmayacak, halay çekilmeyecek, matem havası estirilecek ve başkaldırı ayaklanması yapılacaktı.

 

PKK'nın Nevruz kutlamalarını kana bulama planı deşifre oldu. Bir süredir Kandil'den PKK'nın alt yapılanması Demokratik Yurtsever Gençlik Meclisi (DYG-M) ve Öz Savunma Birlikleri (ÖSB)'ye Nevruz'la ilgili talimat geleceği bilgisini alan istihbarat birimleri yaptıkları takipte, örgütün yöneticilerinden Cemil Bayık'ın 12 maddelik bir kaos talimatı yolladığını tespit etti.

Buna göre pilot il seçilen İstanbul, Diyarbakır, Adana, Mersin, Batman ve Hakkari'deki Nevruz etkinliklerinde provokatif eylemler yapılarak kaos ortamı yaratılacaktı.

OKULLARI YAKIN

İşte Cemil Bayık'ın, BDP teşkilat binalarında örgüt sempatizanlarına okunduğu öne sürülen talimatları 'Bu yılki Nevruz, şenlik ve kutlama havasında değil, direniş ve başkaldırı şeklinde karşılanmalıdır. Kürt halkı Nevruz günü varlığını haykırarak, direnişi yükseltmelidir 'diye başlıyor ve şöyle sıralanıyor:

l İstanbul, Diyarbakır, Adana, Mersin, Batman ve Hakkari pilot il seçilecek.

l Valiliklerin belirlediği yerler kutlama alanı kabul edilmeyecek

l Etkinlikler 21 Mart değil 18 Mart'ta yapılacak

l Etkinlikler örgütün gösterdiği yerlerde yapılacak.

l Matem havası yaratılacak.

l Örgütsel konuşmalar yapılacak.

l Şarkı söylenmeyecek, halay çekilmeyecek.

l Devlet güçlerinin kutlamalarda halka ateş açacağı söylentileri yayılarak kaos ortamı yaratılacak

l BDP'nin etkinlik alanlarına devlet güçlerinin bomba koyacağı söylentileri yayılacak.

l Serhildan (başkaldırı) ayaklanması yapılacak.

l Nevruz öncesi propaganda yapılacak.

l Nevruz'a kadar okullar boykot edilecek, okullar ve yurtlar yakılacak.

YÜKSEKOVA'DA GERGİNLİK PLANI

Yüksekova Kaymakamlığı, Nevruz kutlamaları için bir miting alanını adres olarak gösterdi. Ancak başvuruda bulunan kişiler eski cezaevi kavşağında Nevruz'u kutlamak için başvuruda bulundu. Kaymakamlık normal miting alanına talep yapılmadığı için bu isteği geri çevirdi. Bu arada Yüksekova'da Nevruz kutlamaları için müracaatta bulunan komitedeki 7 kişinin dün 'olacak olaylardan sorumlu değiliz' diyerek imzalarını geri çektiği öğrenildi.

8 ilde operasyon: 59 gözaltı

Polisin raporu doğrultusunda aralarında pilot illerin de bulunduğu 8 ilde dün eşzamanlı operasyon yapıldı. PKK'nın gençlik yapılanmasına yönelik baskınlarda 32 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde nevruz öncesi ve kutlamalarda kullanılması planlanan el yapımı patlaycılar, molotofkokteylleri ve çok sayıda örgütsel doküman bulundu. Diyarbakır ve İstanbul başta olmak Mersin, Yalova, Uşak, Ankara ve Antalya, Adana ve Şırnak'ta, bu talimatları yerine getirmeyi planlayanlar olduğu öne sürülen 59 kişi gözaltına alındı.

ŞAHİN: İZİN 21 MART İÇİN GEÇERLİ

Nevruz'la ilgili açıklama yapan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin şunları söyledi: 'Nevruz'un günü 21 Mart. Bu yıl da çarşambaya geliyor. 21 Mart için yapılan başvurulara valilikler izin verecektir. Valiliklerimiz 21 Mart'ın istismarını önlemek için izin vermemişlerdir. İstanbul Emniyet Müdürümüz ve Valimiz, 81 ilin emniyet müdürü ve valisi görev başındadır. Bu yönde geliştirilen spekülasyonun hiçbir temeli yoktur. Gerekli açıklamalar hükümetimiz tarafından yapılmıştır. Türkçe'den başka bir ifadeyle mi söyleyelim?'

DEMİRTAŞ: TARİHE DEVLET KARAR VERMEZ

İstanbul'dan sonra Diyarbakır Valiliği de Nevruz'un pazar günü kutlanmasını yasaklama kararının ardından BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş şöyle dedi: 'Bu karar valiliğin değil, hükümet ve İçişleri Bakanlığı'nın kararıdır. Halkın Nevruz'u ne zaman kutlayacağına, mitingini ne zaman yapacağına devlet karar vermez. AKP'nin paçası tutuşmuştur. AKP illaki Nevruz'un 21 Mart'ta kutlanmasını istiyorsa, 21 Mart'ı resmi tatil ilan ederdi. Halkın özgürlük yürüyüşü devam edecek. Nevruz 10 gün içindeki etkinliklere yayılacak.' 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem