İşte pilot istifalarının nedeni

 Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, TSK'da başta pilotlar olmak üzere arka arkaya gelen istifalar nedeniyle zor anlar yaşandığı yönündeki eleştirilere yanıt verdi. Her dönem TSK'da 40'a yakın pilotun istifa ettiğini, kendi dönemlerinde mecburi hizmet süre

İşte pilot istifalarının nedeni

 

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, TSK'da başta pilotlar olmak üzere arka arkaya gelen istifalar nedeniyle zor anlar yaşandığı yönündeki eleştirilere yanıt verdi. Her dönem TSK'da 40'a yakın pilotun istifa ettiğini, kendi dönemlerinde mecburi hizmet süresinin 15 yıldan 10 yıla düşürülmesi nedeniyle istifa eden pilot sayısının bu yıl 100'e yaklaştığını doğrulayan Yılmaz, "TSK, dinamik ve kurumsal bir yapıya sahiptir. Ayrılan her personelin yerine hizmeti aksatmayacak şekilde gerekli atama ve görevlendirmeler yapılmakta ve herhangi zafiyetin oluşmasına fırsat verilmemektedir" diye konuştu. TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Mehmet Sağlam başkanlığında toplandı. MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, gündem dışı konuşmasında TSK'da yaşanan moral ve motivasyon kaybına işaret etti. AK Parti iktidarında 10 yıldan beri TSK mensuplarına karşı itibar infazı yapıldığını savunan Yeniçeri, askerin kendisine karşı yürütülen sivil, siyasi, asimetrik her türlü savaşta kaderiyle baş başa bırakıldığını söyledi.
 
TSK PERSONELİ İÇİN ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR
 
Milli Savunma Bakanı Yılmaz ise "TSK, geçmişte olduğu gibi bugün de kendisine verilen her türlü görevi yüksek moralle icra etmektedir. TSK personelinin moral ve motivasyonunun artırılması, görev şartlarının iyileştirilmesi, mesleki gelişimini sağlayacak imkanların sunulması, sosyal imkanların artırılması maksadıyla yürütülen çalışmalar aralıksız devam etmektedir" diye konuştu. Yılmaz, son zamanlarda TSK'deki personel sayısından yola çıkarak TSK'da emir- komuta zafiyeti bulunduğuna dair görüşlerin doğru olmadığını savunarak, şöyle devam etti: "TSK dinamik ve kurumsal bir yapıya sahiptir. Bu kapsamda ayrılan her personelin yerine hizmeti aksatmayacak şekilde gerekli atama ve görevlendirmeler yapılmakta ve herhangi zafiyetin oluşmasına fırsat verilmemektedir. TSK'nın kahraman ve fedakar mensupları en kıdemsizinden en yüksek rütbeli general, amiraline kadar birlik ve bütünlük içinde, anayasamızın temel nitelikleri, hukuka ve parlamenter demokratik sisteme bağlı kalarak ülkemize ve milletimize yüksek moralle hizmet etmektedir."
 
EN GÜVENİLİR KURUM TSK
 
Türk milletinin en fazla güvendiği kurumların başında silahlı kuvvetlerin geldiğini kaydeden Yılmaz, bu konudaki anlayışın devam ettiğini kaydetti. İstifa sayısında artış olmadığını savunan Yılmaz, şöyle devam etti: "Bu milletin vicdanı yanılmaz. Millet kendisine hizmet etmeyen hiçbir kuruma bu güvenoyunu vermez. Son dönemde pilot istifalarının yüksekliğinden bahsedildi. Genelde her dönemde 40'a yakın pilot istifa etmekteydi, o zaman mecburi hizmet süresi 15 yıldı. Ancak pilotların eğitimi de üzerine eklenirdi. Biz mecburi hizmet süresini 15 yıldan 10 yıla düşürdük. Bu yıl üç dönem istifa kapsamına girdi. Daha önce yılda 40-45 kişi istifa ederken bu yıl 100'e yakın. Geçmiş yıllara kıyaslarsak yine de düşüş var."
 
TSK'nın hem yurt içinde hem de yurt dışında bir marka olduğunu vurgulayan Yılmaz, orduya sahip çıkılmasını istedi.Yılmaz, şu görüşleri dile getirdi:
"Silahlı kuvvetlerimizi incitecek, yaralayacak, savunuyormuş gibi görünüp de hırpalayacak ibarelerden kaçınmamız lazım. Burası zor bir coğrafya....Burada tutunabilmenin şartı, güçlü bir silahlı kuvvetlere sahip olmaktan geçiyor. Bunun için de el birliği gerekli"
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem