İşte o hainler!

İstanbul'da polislere saldırı düzenleyen hainlerin görüntüsü ortaya çıktı

İşte o hainler!

Türkiye çoğu Çevik Kuvvet polisi olan 44 şehidin acısıyla sarsıldı. Teröristlerden biri Beşiktaş-Bursaspor maçından 1,5 saat Vodafone Arena Stadı’nın önünde bombalı aracı diğeri ise kendisini durdurmak isteyen polislerin arasında sırtında taşıdığı bombayı patlatmıştı. İstanbul polisi hain saldırının detaylarına ulaşmak için çalışmalarını sürdürüyor. Şu ana kadar 10 kişi gözaltına alındı.

Beşiktaş’ı kana bulayan teröristlerin MOBESE kayıtlarına ulaşıldı. İki terörist chevrolet marka aracı 3 gün önce satın aldı. Stada da aynı araç içerisinde geldi. Çantasında patlayıcı yüklü olan terörist Gümüşsuyu’nda araçtan indi. Diğer terörist ise araçla birlikte stadının önüne doğru hareket etti.

CANLI BOMBA POLİSİ HEDEF ALDI

İstihbarat birimlerinin değerlendirmesine göre bombaların hedefinde Bursaspor taraftarı vardı. Ancak polis trafiği kesince facianın korkunç bir boyuta ulaşması önlendi. Canlı bomba ise direkt olarak polisi hedef aldı.  

Habertürk'te yer alan haber göre ise Murat kod adlı erkek teröristin amacı da polislerin yoğun olduğu yere gidip kendini patlatmaktı. Polisler anons edip etrafını sarınca, o da kendini patlattı.

Polisin ulaştığı detaylara göre bomba yüklü araç, patlamadan saatler önce iki kez Vatan Caddesi’nden, Emniyet Müdürlüğü binası ve karşısındaki Aksaray Orduevi’nin önünden geçti. İlkinde Sabah saat 10.40 sıralarında tespit edilen aracın aynı güzergâhtan aynı yönde ikinci geçişi ise saat 15.28’de saptandı.

Kirli sakallı ve kırmızı montlu erkek terörist aracı kullanırken, kadın teröristin de başörtüsü taktığı polis tarafından tespit edildi.


Araçta, biri başörtüsü takmış kadın olmak üzere iki kişi tespit edildi. Trafikte dikkat çekmemek için birlikte gezen ve aile görüntüsü veren teröristler, kameralara yakalanmamak için MOBESE ve EDS noktalarından geçerken aracın güneşliklerini de indirdiler. Kırmızı montlu ve kirli sakallı olan teröristin aracı kullandığı anlaşıldı.

En son 15.28’de görüntülenen aracın Vatan Caddesi’nden sonra Saraçhane güzergâhını kullandığı belirlendi.

Bombalı araç, Beşiktaş’ta olay yerinde patlatılmadan hemen önce polis tarafından şüpheli bulunarak fark edildi. Araçtan birinin indiği de görüldü. Saatler 22.27’yi gösterirken, seyir halindeki araç havaya uçtu. Çevrede önlem alan polis, araçtan bir kişinin indiği anonsunu yaparak meslektaşlarının duyarlı olmasını istedi. Maçka Parkı yakınında bulunan polislerin olduğu noktaya doğru yürüyen şüpheliyi fark eden biri trafik, 5’i Çevik Kuvvet ekibinden 6 polis, şüpheliyi yakalamak için harekete geçti. Polislerin etrafını sarmasıyla canlı bomba kendini patlattı. Terörist parçalanırken; 6 polis de burada şehit düştü.

BOMBACI 2 TERÖRİSTİN SABIKASI OLMAYABİLİR

PKK’nın ‘şehir savaşı stratejisi’nin halk desteği görmemesi ve çökmesinin yanı sıra kasım ayında PKK için önemli konumda olan örgüt yöneticilerinin öldürülmesinin, örgütte büyük moral bozukluğuna neden olduğu biliniyor. Üst düzey yöneticilerinin etkisiz hale getirilmesi üzerine terör örgütünün yönetici isimlerinden Murat Karayılan, hem telsiz konuşmalarında hem de Kandil’de yapılan toplantılarda, örgüt elemanlarına “Bombalı saldırıları metropollere yayın” talimatı vermişti.

Hainlerin son saldırıdaki amacının bombalı araç patlatıldıktan sonra yaşanan panik havasından faydalanıp, polislerin arasına girmeyi planlayan canlı bombanın kendisini infilak ettirmek olduğu iddia edildi. PKK son dönemde bombalı saldırılarında özellikle sabıkası olmayan üyelerini kullanıyor. Hakkında arama kaydı olmayan bu teröristler büyük kentlerde daha rahat hareket ettikleri için tercih ediliyor. Beşiktaş saldırısını yapan iki bombacının da kayıtlarının olmayabileceği bildirildi.

Habertürk/Akşam

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler