İşte o 3 saldırgan!

AK Parti Genel Merkezi ile Adalet Bakanlığı’na saldırıyı gerçekleştirdiği belirtilen DHKP-C’li 3 teröristin kimliği belli oldu. Adalet Bakanlığı’na bombaları atanın Hasan B., AK Parti’ye lavlı saldırıyı düzenleyenlerin ise Murat K. ve Muharrem K. olduğu t

İşte o 3 saldırgan!

AK Parti Genel Merkezi ile Adalet Bakanlığı’na saldırıyı gerçekleştirdiği belirtilen DHKP-C’li 3 teröristin kimliği belli oldu. Adalet Bakanlığı’na bombaları atanın Hasan B., AK Parti’ye lavlı saldırıyı düzenleyenlerin ise Murat K. ve Muharrem K. olduğu tespit edildi.

AK Parti GenelMerkezi ile Adalet Bakanlığı’na saldırıda bulunan DHKP-C’li 3 teröristin kimliği tespit edildi. Adalet Bakanlığı’na bombaları atan kişinin Hasan B., AK Parti’ye lavlı saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin iseMurat K. ve MuharremK. olduğu ileri sürüldü.

YURTDIŞINDAN GİRİŞ YAPTILAR

Üç zanlının da DHKP-C’nin aranan eylemci listesinde oldukları ve uzun zamandır yurtdışında bulundukları ortaya çıktı. İstihbarat birimlerince uzun süredir Yunanistan’daki Lavrion kampında bulundukları belirlenen saldırganların, ABD Büyükelçiliği’ne canlı bomba eylemi gerçekleştiren Ecevit Şanlı’yla birlikte Türkiye’ye giriş yaptıkları kaydedildi.

UYUYAN TERÖR HÜCRELERİ

Adalet Bakanlığı’na bombaları atan Hasan B.’nin (55)Mersin’de arandığı ve Suriye’ye kaçtığı belirlendi. AK Parti’ye lavlı saldırıyı gerçekleştirenMurat K. (32) ve MuharremK.’nın (35) ise Çorumnüfusuna kayıtlı oldukları, Ankara ve Samsun’da karıştıkları olaylar nedeniyle arandıkları bildirildi. Şüphelilerin, Türkiye’den çıkış yapmadan önce de “Uyuyan terör hücreleri”nde kalıp, eylemlere katılmayarak izlerini kaybettirdikleri belirtildi.

KİMLİKLERİ TESPİT EDİLDİ

HASAN B.: Daha önce terör amaçlı yardım ve yataklık suçundan 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı ve hakkında kırmızı bültenle arama kararı bulunuyor. Suriye’ye kaçtı.

MUHARREM K.: 2005’te 4 yıl hapis cezası aldı ve Yunanistan’a kaçtı. Burada örgüt mensubu Melek S. ile evlendi. Melek S. intihar ederek hayatına son verdi. K.’nın eşinin ölümünün ardından psikolojik sorunlar yaşadığı öğrenildi. Örgütte sansasyonel eylem yapabilecek militanlar arasında bulunuyordu.

MURAT K.: 2000’de Ankara’da DHKP-C terör örgütüne yönelik operasyonda tutuklandı. 2003, 2004, 2008’de cezaevine girip çıktı ve 2010’da İstanbul, İzmir ve Ankara’da yapılan eşzamanlı operasyonla Ankara’da yakalandı, çıkarıldığı mahkemede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem