İşte HDP'nin Meclis Başkanı adayı!

Erzurum Güncel- HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş son dakika açıklamasıyla HDP'nin Meclis Başkan adayının Dengir Mir Mehmet Fırat olacağını duyurdu. Yarın yapılacak olan yemin töreni için hazırlıklarını gözden geçirmek için HDPMeclis Grubu toplandı

İşte HDP'nin Meclis Başkanı adayı!
Erzurum Güncel- HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş son dakika açıklamasıyla HDP'nin Meclis Başkan adayının Dengir Mir Mehmet Fırat olacağını duyurdu.
 
Yarın yapılacak olan yemin töreni için hazırlıklarını gözden geçirmek için HDPMeclis Grubu toplandı. Toplantıda HDP'nin grup yönetimi, Meclis başkanlığı için belirleyeceği ismi netleştirdi. HDP Meclis Başkanı adayı Dengir Mir Mehmet Fıratolacak.
 
DEMİRTAŞ BU SöZLERLE AçIKLADI
 
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş toplantı çıkışında aldıkları kararı "HDP'nin Meclis Başkan adayı olarak Dengir Mir Mehmet Fırat'ı önümüzdeki günlerde açıklayacağız." diyerek duyurdu. 
 
 
"BASKILARA RAĞMEN BU OYU ALDIK"
 
Biz HDP olarak şu noktadayız. HDP'ye oy veren insanlar bu ülkede bu ülkede barış istediklerini ilan ettiler. çok büyük baskılara rağmen bu oyu aldık. Devlet olanaklarını sonuna kadar kullanan partiye rağmen bu oyu aldık. 
 
Biz halkımıza sözler verdik. Bu sözleri ilkeler yokmuş gibi davranarak koalisyon tartışmalarını yürütmek partimizin tavrı değil. HDP Türkiye'nin özgür yarınlarını düşünerek politika yürütüyoruz. Bizim çok katı tutumlarımız yok ama ilkelerimizi hiçe sayacak teklifi beklememek lazım.
 
'DIŞARIDAN DESTEK'
 
Parlamento toplanmadan erken, yeni seçimi tartışmak seçim sonucundan ders çıkarmamak anlamına gelir. Niyetinde eğer hiçbir seçenek Türkiye'yi yönetecek alternatif yoksa biz Türkiye'yi yönetmeye hazırız. Dışarıdan destek versinler biz buna hazırız. Yok olmuyorsa seçim korkulacak durum değildir. 
İnternethaber
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler