İşte hainlerin hain planları

PKK'nın yeni eylem planlarını deşifre ettiği belirtilen Emniyet istihbaratı, örgütün, militanlarına "polisle selamlaşanı örgüte teslim edin" talimatı verdiğini belirlediAlınan bilgilere göre istihbarat birimlerinin tespitine göre, örgüt polise saldırıları

İşte hainlerin hain planları

PKK'nın yeni eylem planlarını deşifre ettiği belirtilen Emniyet istihbaratı, örgütün, militanlarına "polisle selamlaşanı örgüte teslim edin" talimatı verdiğini belirledi

Alınan bilgilere göre istihbarat birimlerinin tespitine göre, örgüt polise saldırılarını artırarak devam ettirecek. Ancak şehir içinde yakalanma riskinin artması üzerine saldırıların Tunceli'de olduğu gibi şehir dışında yapılması planlanıyor. İstihbarat birimleri, örgütün, polisle vatandaşın arasını açmak için uğraş verdiğini belirledi.

SALDIRILAR ŞEHİR DIŞINDA OLACAK

Emniyet Genel Müdürlüğü istihbarat ve terörle mücadele birimlerinin elde ettiği bilgilere göre örgüt polise yönelik saldırılarını artırarak devam ettirmeyi planlıyor. Ancak örgüt bu saldırıları şehir merkezlerinde değil polisi kent içinde taciz ederek şehir dışına çıkararak yapmayı planlıyor. Örgüt, bu eylem planını en son Şırnak ve Siirt'te gerçekleşen saldırılar sonrası planladı. Şırnak Silopi'de Polisevi önünde nöbet tutan iki polis memuru teröristlerce açılan ateş sonucu şehit olmuştu. Çatışmaya girenlerden biri birkaç gün içerisinde yakalanmıştı. Siirt'te Yenimahalle Karakolu arkasında devri görevi yürüten polis aracına yönelik saldırı sonrası komiser Osman Demir şehit edilmişti. Saldırıdan birkaç saat sonra düzenlenen operasyonlar sonrası polis katili öldürüldü.

ÖRGÜTE BİLDİRİN

İstihbarat birimlerinin bir diğer tespitine göre örgüt militanlarına kendi basın araçlarıyla da duyuru yaparak, polisle selamlaşan, konuşan, arası iyi olan kişilerin yakalanarak, örgüte teslim edilmesi talimatı verdi.

POLİSLERİN ADRES TESPİTİ İSTENDİ

Terör örgütü, sıcak bölgelerde görev yapan emniyet mensuplarının adres tespitlerinin yapılmasını ve adreslerin örgüte ulaştırılmasını istedi. Örgütün bu şekilde polislere nokta saldırı yapmayı planladığı iddia edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem