İşte günün terör raporu

Terör örgütleri PKK ve DAEŞ'e yönelik 12 ilde düzenlenen operasyonlarda 290 kişi gözaltına alındı. Ankara'da Ulus'ta belirlenen adreslere, aralarında özel harekat timlerinin de bulunduğu yaklaşık 500 polisin katılımıyla operasyon düzenlendi.  Operasyonda,

İşte günün terör raporu
Terör örgütleri PKK ve DAEŞ'e yönelik 12 ilde düzenlenen operasyonlarda 290 kişi gözaltına alındı.
 
Ankara'da Ulus'ta belirlenen adreslere, aralarında özel harekat timlerinin de bulunduğu yaklaşık 500 polisin katılımıyla operasyon düzenlendi. 
 
Operasyonda, DAEŞ mensubu olduğu değerlendirilenler ile aralarında 11 yabancı uyruklunun da bulunduğu 15 kişi gözaltına alındı.
 
- Adıyaman ve Erzurum
 
 Adıyaman'da PKK'nın gençlik yapılanmasına yönelik operasyonda 13 kişi gözaltına alındı.
 
Erzurum'un Palandöken, Yakutiye, Aziziye, Karayazı ve Tekman ilçelerinde terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG/H'ye yönelik operasyonda, örgütün köy ve mahalle yapılanmalarına üye 34 kişi yakalandı.
 
- Diyarbakır ve Mardin 
 
 Diyarbakır ve bazı ilçelerinde terör örgüt PKK'nın gençlik yapılanmasına yönelik operasyonda 129 kişi yakalandı. 
 
Operasyonlarda, 62 el yapımı bomba, 7 tabanca, 17 av tüfeği, 7 kurusıkı tabanca, 646 mermi, 21 molotofkokteyli, 90 havai fişek ve 160 torpil tabir edilen patlayıcı ele geçirildi.
 
Mardin Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Artuklu ilçesinde terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG/H'ye yönelik operasyonda 6 kişi gözaltına alındı.
 
- Mersin ve Çanakkale
 
Mersin'in Tarsus ilçesinde terör örgütü DAEŞ'e yönelik operasyonda 16 kişi gözaltına alındı, biri pompalı olmak üzere 4 av tüfeği bulundu. 
 
Operasyon kapsamında aranan bir şüpheli de Çanakkale'de yakalandı. Şüphelinin Mersin'e götürüleceği öğrenildi.
 
Devamı 2.sayfada
 
 
- Antalya
 
 Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, sabah saatlerinde Kepez ilçesindeki Güneş ve Habibler mahalleleri ile Aksu ilçesindeki 25 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.
 
Terör örgütü PKK'nın mahalle yapılanmasında görev aldıkları, kentte yol kesme ve araç taşlama gibi eylemlere katıldıkları öne sürülen 20 kişi yakalandı.
 
- Muğla
 
  Muğla kent merkezi ve ilçelerde düzenlenen operasyonlarda, terör örgütü PKK'yla bağlantılı ve eylem hazırlığında oldukları iddiasıyla 18 şüpheli gözaltına alındı.
 
Zanlıların adreslerinde çok sayıda örgütsel doküman ve malzeme ele geçirildi.
 
- Batman ve İzmir
 
Batman'da terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG/H ile DAEŞ'e yönelik operasyonlarda 9 kişi yakalandı.
 
İzmir'in Çiğli ilçesinde terör örgütlerine üye oldukları iddia edilen 7 kişi ile Narlıdere ilçesindeki belediye otobüsünün yakılması olayına karıştığı tespit edilen PKK üyesi bir kişi gözaltına alındı.
 
Operasyonlarda ruhsatsız av tüfeği, tabanca ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi. 
 
Gözaltına alınanların hırsızlık, yağma, uyuşturucu gibi suçlardan kayıtlarının da bulunduğu belirtildi.
 
- Gaziantep 
 
Gaziantep'te terör örgütü PKK/KCK yapılanmalarına yönelik 35 adrese eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda 21 kişi gözaltına alındı.
 
Operasyonda, ruhsatsız tabanca, 3 ruhsatlı otomatik av tüfeği, 3 kurusıkı tabanca, 4 şarjör, 104 fişek, 2 maske, 9 cep telefonu, 10 bilgisayar ve 9 SIM kart ile çok sayıda örgütsel doküman ve çeşitli eşyalar ele geçirildi.
 
14 şüphelinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem