İşte gerçek provokatörler!

Trabzon ve Trabzonspor’u yerden yer vurdular…Çaykur Rizespor maçı sonrası Trabzon Havalimanı’na dönerken saldırıya uğrayan Fenerbahçe otobüsünde şoförün yaralanmasıyla atlatılan olay Trabzon ve Trabzonspor’a yıkılmaya çalışılıyor.Bugün yaşanan bir gelişme

İşte gerçek provokatörler!

Trabzon ve Trabzonspor’u yerden yer vurdular…

Çaykur Rizespor maçı sonrası Trabzon Havalimanı’na dönerken saldırıya uğrayan Fenerbahçe otobüsünde şoförün yaralanmasıyla atlatılan olay Trabzon ve Trabzonspor’a yıkılmaya çalışılıyor.

Bugün yaşanan bir gelişme ise olayların artık son noktası niteliğinde oldu. Habertürk’ün sözde spor yazarları bir araya gelerek Türk futbolunu değerlendirmeye aldıkları toplantı gazetenin internet sitesinden yayınlandı. Toplantıda Türk futbolu yerine adeta Trabzon ve Trabzonspor’u karalama kampanyası yürütüldü. Trabzon ve Trabzonspor için skandal sözlerin yer aldığı haberde sözde yazarlar özde provokatörler sağduyu çağrısı yerine nefretlerini kustukları açıklamalarda bulundular.

Başta Fatih Altaylı olmak üzere, Halil Özer, Meriç Müldür, Faik Çetiner, Serdar Ali Çelikler, İbrahim Yıldız, Atilla Türker, Kaan Ark’ın bulunduğu toplantıda skandal sözleri ve Trabzon ile Trabzonspor’u hedef alındığı o cümleleri size aktarıyoruz;

M.MÜLDÜR: Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, son olayda savcıyı direkt hedef gösterdi, bu saate kadar onunla ilgili bile soruşturma açılmadı. 

M.MÜLDÜR: Olay tamamen 3 Temmuz’un etkisi. 
S.A.ÇELİKLER: Erman Toroğlu’nun yardımcısına Trabzon’da bıçak atıldığında, Mehmet Yılmaz tokatlandığında 3 Temmuz mu vardı? 

S.A.ÇELİKLER: Farkında mısınız bilmiyorum ama Trabzonspor 2 yıldır Fenerbahçe’nin şampiyonluğuna büyük katkı yapıyor. Geçen yıl da yarıda kalan maçtan sonra Fenerbahçe şampiyonluğa inanmıştı. Bu sene de aynısı olacak. Bu saldırı bir kırılma noktası haline gelecektir. 
F.ÇETİNER: Trabzonspor bence de haftaya Galatasaray’ı yener ya da berabere kalır, Fenerbahçe’ye son güzelliği yapmış olur! Fenerbahçe de mağdur takım olarak şampiyonluğa yürür. Haftaya büyük gerilime sahne olması muhtemel Fenerbahçe-Bursa maçı da şimdi pamuk helva kıvamında geçer. 

S.A.ÇELİKLER: Peki bu bir terör eylemi mi yoksa bir taraftarın işi mi?
F.ALTAYLI: Türkiye’yi karanlığa götürmek isteyenlerin bir işi.
İ.YILDIZ: Ciddi bir terör meselesi. Son dönemdeki olaylara topluca bakılmalı.
S.A.ÇELİKLER: Tetikçi ,Tarbzonsporlu taraftar bile olsa çok daha kapsamlı bir iş.
K.ARK: Bu olayı sadece Trabzon’a yüklemek de yanlış. Net terör eylemidir. Amaç infial yaratmak.
İ.YILDIZ: Trabzon ile F.Bahçe arasında bir sorun var. Daha çok düşmanlık sağlansın amacıyla yapılmış bir olay.

 

"AVNİ AKER 55 KERE KAPANIRDI"
F.ALTAYLI: Trabzon’da 15-20 yıldır bir şımarıklık var. O stadın şimdiye kadar 55 kere sezon boyu kapanması gerekirdi.
K.ARK: Her hükümette Trabzon’dan ve Diyarbakır’dan mutlaka 1-2 bakan olur. Bu iki il de şiddet açısından hep şımartılmıştır.
S.A.ÇELİKLER: Şehrin en büyük işvereni, tek sosyal olgusu Trabzonspor. Bir dönem ozanlar yetiştiren kentten, bugün sadece futbola bağlı bir yapı çıkması çok kötü.
F.ALTAYLI: Hangi spor yazarı yazabildi, ‘Trabzon’un stadı kapatılmalı’ diye. Basın vurulma korkusundan bunu yapamıyorsa siyaset de yapamıyor.

SÖZDE ACİL EYLEM PLANI

1- 3 Temmuz davasının hemen, en fazla 1 ay içinde bitmesi lazım. Türkiye’de bu davaya dair hukuki sürecin kesin ve net olarak tamamlanması gerek.
2- Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun, o söyleyemiyorsa belediye başkanının veya Trabzon milletvekillerinin, Trabzon’da saygı duyulan kim varsa çıkıp, “Arkadaşlar bu iş UEFA’da bitti. Bu işin geri dönmesi mümkün değil. Bu saatten sonra ancak yepyeni bir delil çıkacak ki başa dönülsün. Bizim hakkımız yenmiş olabilir. Ama iş bitmiş artık” demesi gerek. Artık kimse boş yere umut pompalamasın. 
3- 3 Temmuz’daki figürlerin tamamının futbol ailesinden çekilmesi lazım. Bu sadece Aziz Yıldırım’ı değil, 3 Temmuz sayesinde koltuğa oturan TFF Başkanı Yıldırım Demirören’i, 3 Temmuz olmasa başkan olamayacak olan İbrahim Hacıosmanoğlu’nu, İbrahim Akın’ı, Korcan’ı da kapsar.

M.MÜLDÜR: Şenes Erzik geçen gün çıktı “Bu konu UEFA için kapanmıştır” dedi. Ama ertesi gün Trabzon kanadından, “Sonuna geldik, bitiyor” açıklaması geldi!
F.ALTAYLI: Trabzonsporlu yöneticiler çıkacak, “Biz Trabzonspor olarak kupanın bizim olduğu görüşünü korumakla birlikte, mahkemenin vereceği karara saygılıyız” diyecek. Ama bakıyorsun, ‘O kupa bizimdir, oraya giremezler, buraya gidemezler’ beyanları geliyor.
H.ÖZER: Birisinin hukuken o kupanın oraya gitme şansının sıfır olduğunu söylemesi lazım.
M.MÜLDÜR: Hacıosmanoğlu çıkacak, kendi halkını kandırmaktan vazgeçecek. Artık yeter.
H.ÖZER: Kupa falan her şey bir tarafa. Bu olay ille de pompalıyı alıp 45 kişiyi öldürmeye mi gidiyor?

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem