İşte gemiyi kaçıran teröristin ismi!

Gölcük-Değirmendere seferini yapan "Kartepe" adlı deniz otobüsünü kaçıran teröristin kimliği belli oldu.Dün saat 18:00 sıralarında İzmit Karamürsel seferini yapmak üzere 18 yolcu, 4 mürettebat ve 2 stajyer ile denize açılan Kartepe adlı Deniz Otobüsü PKK’

İşte gemiyi kaçıran teröristin ismi!

Gölcük-Değirmendere seferini yapan "Kartepe" adlı deniz otobüsünü kaçıran teröristin kimliği belli oldu.

Dün saat 18:00 sıralarında İzmit Karamürsel seferini yapmak üzere 18 yolcu, 4 mürettebat ve 2 stajyer ile denize açılan Kartepe adlı Deniz Otobüsü PKK’lı terörist tarafından kaçırıldı.
 
Kocaeli’nde yolcu ve mürettebatıyla birlikte bir deniz otobüsü kaçıran eylemci, sabaha karşı güvenlik birimlerinin gerçekleştirdiği bir operasyonda 10 dakika içinde etkisiz hale getirildi, yolcular kurtarıldı. Teröristin cep telefonuyla çekilen fotoğrafı yayınlandı.
 
Kimliği belli oldu
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin  katıldığı bir TV programında deniz otobüsünü kaçıran teröristin 1984 doğumlu Mensur Güzel olduğunu ve PKK'nın Kacaeli Gençlik Sorumlusu olduğunu açıkladı. Şahin terörist Mensur Güzel'in bağlantılı olduğu 3 kişinin ise gözaltana alındığını söyledi.

Üzerinde bomba olduğunu söyledi
Kocaeli’nde kaçırılan deniz otobüsü ile ilgili bekleyiş yaklaşık 12 saat sürdü. Eylemci Kocaeli’de saat 17.45 sularında kaçırdığı deniz otobüsünü bir süre İzmit Körfezi’nde dolaştırdı. Bu arada yolcuların ve mürettebatın silahlarını topladığı ve polisi arayarak üzerinde bomba olduğunu söylediği belirtildi. Gemide toplam 18 yolcu, 4 mürettebat iki de stajyer bulunuyordu. Kartepe adlı deniz otobüsü yakıtının bitmesi üzerine Silivri Selimpaşa açıklarında demirledi.
 
YORGUNLUK EŞİĞİ BEKLENDİ
Gemiyi kaçıran eylemci kaptan aracılığıyla yakıt ve yiyecek istedi. Bu arada polis ve salih güvenlik birimleri deniz otobüsünün çevresinde geniş güvenlik önlemleri alırken İstanbul Terörle Mücadele ve deniz birliklerinin en seçkin timleri SAT komandoları ve tüm emniyet birimleri operasyon için ortak bir çalışmaya koyuldu. Gece boyunca sesiz bekleyiş sürdü herhangi bir hareketlilik yaşanmadı. Ancak sabah saatler 5.35’i gösterirken eylemcinin yorgunluk eşiği de dikkate alınarak operasyon için düğmeye basıldı. Operasyon fazla sürmedi. Yaklaşık 10 dakika sonra deniz otobüsünü kaçıran bir teröristin öldürüldüğü bilgisi geldi.
 
VALİ GÜLER: BAŞARILI BİR OPERASYON YAPILDI
Olay yerine İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ile birlikte gelen İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu şu açıklamayı yaptı: "Başarılı bir operasyon yapılmış ve eylemci, ölü olarak ele geçirilmiştir. Bu eylemle ilgili olarak İstanbul deniz liman sahasına, kaçırılan deniz aracının girdiği andan itibaren bütün ilgili birimlerimiz güvenlik teşkilatlarımız ciddi bir koordinasyon içinde geminin hareketini takip etmiş ve eylemciyle ilgili olarak eylemci sayısının tespiti, kimliği gerçekleştirmek istediği yöntemi, bomba düzeneğine sahip olup olmadığı, kimlik bilgileriyle ilgili olarak çok yoğun bir araştırma ve koordinasyon yürütmüştür."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler