İşte emeklilerin beklediği tarih

Emekliler için Haziran ve Temmuz aylarında çok önemli gelişmeler yaşanacak. Yaklaşık 8 milyon emeklinin beklediği intibak duruşmaları 29 Haziran ve 2 Temmuz'da gerçekleşecek. Yine Temmuz ayının başında Haziran enflasyonu açıklanacak ve böylece son 6 aylık

İşte emeklilerin beklediği tarih

Emekliler için Haziran ve Temmuz aylarında çok önemli gelişmeler yaşanacak. Yaklaşık 8 milyon emeklinin beklediği intibak duruşmaları 29 Haziran ve 2 Temmuz'da gerçekleşecek. Yine Temmuz ayının başında Haziran enflasyonu açıklanacak ve böylece son 6 aylık enflasyon oranı ortaya çıkacak. Bu da İşçi ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşına direkt yansırken memur ve memur emeklileri için ise fark miktarını ortaya koyacak. Temmuz ayında ayrıca 1100 liranın altında maaş alan emeklilere seyyanen zam da uygulanacak. Bu arda çalışan emeklilerin SGDP kesintisi yüzde 15'ten 10'a düşürülecek ve maaşlarında yüzde 5'lik ekstra bir artış söz konusu olacak.

HAKSIZLIK GİDERİLECEK

2000 yılı ve sonrasında emekli olanlar duruşmalardan çıkacak olumlu kararla yeni bir ücret artışına da kavuşmuş olacak. Emeklilere intibak verilmesi için açılmış 2 dava bulunuyor. İlk dava, 29 Haziran'da görülecek. İşçi, Memur ve Bağ-Kur Emeklileri Derneği'nin Ankara 8'inci İş Mahkemesi'nde açtığı davada karar aşamasına gelinmiş durumda. Türkiye Emekliler Derneği tarafından açılan Ankara 3'üncü İş Mahkemesi'ndeki intibak davasında da kararın 2 Temmuz'da açıklanması bekleniyor.

355 LİRA ZAM

Bilirkişi, intibakların 2000 sonrasında emekli olanlara uygulanmamasının Anayasa'nın eşitlik ilkesine aykırı olduğunu kaydetmişti. Dava karar için ertelenmişti. Bu rapor sonrası, mahkemenin intibak kararı vermesine kesin gözüyle bakılıyor. Mahkemelerden çıkacak intibak kararı, 2000 yılı ve sonrasında emekli olan milyonlarca kişiye intibak zammı yolunu açacak. Kararın ardından, intibak zammının 2000 yılı ve sonrasında emekli olan herkesi kapsaması için yasal düzenleme gerekecek. Uzmanlar, karar ile maaşların 50 ila 355 lira arasında artacağını öngörüyor. Zamlar maaşlara yansıtılıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler