İşte dünyanın yolsuzluk haritası

Global Corruption Barometer 2013 yani Küresel Yolsuzluk Haritası yayımladı. The Guardian'ın haberine göre; Türkiye yolsuzluk vakalarının bir önceki yıla göre artış gösterdiği ülkeler arasında yerini aldı.Transparency International kurumu tarafından 107 ül

İşte dünyanın yolsuzluk haritası

Global Corruption Barometer 2013 yani Küresel Yolsuzluk Haritası yayımladı. The Guardian'ın haberine göre; Türkiye yolsuzluk vakalarının bir önceki yıla göre artış gösterdiği ülkeler arasında yerini aldı.

Transparency International kurumu tarafından 107 ülkede 114 bin katılımcıyla gerçekleştirilen ankette temel soru yolsuzluk vakalarının artıp artmadığı.

Anket sonucuna göre bir önceki yıla göre yolsuzluk vakalarının arttığı ülkelerin sayısında büyük bir artış var.

Kırmızı, turuncu ve sarı renklerle gösterilen haritalarda artış kırmızı, değişmeyen durumlar turuncu, azalma ise sarı ile gösterildi.

Türkiye haritanın kırmızı kısmında yer aldı.

ABD, Batı Avrupa ülkelerinin neredeyse tamamı, Güney Amerika, Rusya ve Çin de Türkiye gibi katılımcıların yolsuzluk vakalarında artış olduğuna inandığı diğer ülkeler oldu.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem