İşte CHP'nin seçim bildirgesi!

CHP yerel seçimler için çalışmalarında son aşamaya gelirken, seçim bildirgesi de tamamlandı. Önümüzdeki hafta Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından bir kısmının açıklanması beklenen bildiride "şeffaf yönetim" vurgusu yapılacağı öğrenildi. Sunuşunu C

İşte CHP'nin seçim bildirgesi!
CHP yerel seçimler için çalışmalarında son aşamaya gelirken, seçim bildirgesi de tamamlandı. Önümüzdeki hafta Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından bir kısmının açıklanması beklenen bildiride "şeffaf yönetim" vurgusu yapılacağı öğrenildi. Sunuşunu CHP liderinin hazırladığı, "Türkiye'nin Birleştirici Gücü" başlıklı bildirgede yer alan ifadeler şöyle:
 
SONUNA GELDİK: İnançlar, değerler, kişisel tercihler üzerinden yaratılmak istenen ayrıştırma politikalarının sonuna geldik. Son 20 yıldır Türkiye'yi büyük bir kutuplaşmanın içine hapsetmeye çalışan zihniyet artık ülkeyi yönetemez halde. Devlet, devlet olmaktan çıkarıldı. Güçler ayrılığı prensibi tahrip edildi. Sistem, birbiriyle kavgalı idari yapılar nedeniyle kilitlendi. Hukuka ve demokrasiye olan inanç yok edildi. İktidar, gücü elinde tutanların haksız kazanç makinesine dönüştürüldü. Millet kişisel ikbal hırsıyla kutuplara ayrıldı. 
 
BİRLİĞİN ADRESİ: Modern tarihimiz boyunca ne zaman ulusal birliğe ihtiyaç olsa, adres hep CHP olmuştur. 1923'te, 1939'da, 1974'te... Bu kez de, Türkiye'nin birliğinin adresinin CHP olduğunu gören milyonlar, geçmiş siyasi eğilimleri ne olursa olsun, CHP etrafında toplanıyor. CHP son yıllarda attığı adımlarla Cumhuriyet değerlerine sarsılmaz bağlılığından ve evrensel sosyal demokrasinin temel ilkelerinden hiçbir taviz vermeden, özünü koruyarak kendini yeniledi, geliştirdi. Cumhuriyetin olduğu kadar, halkın da partisi olduğunu gösterdi. Kapılarını Türkiye'nin bütün renklerine, bütün kesimlerine, bütün sessizlerine ve kimsesizlerine açtı.
 
KADERİMİZ DEĞİŞECEK: Türkiye yeniden normale dönmek istiyor. Türkiye artık farklılıklarının tadını çıkarmak, çeşitliliğinin keyfini sürmek istiyor. Türkiye toplumsal barış istiyor, özgürlük istiyor. Türkiye fırsat eşitliği ve adalet istiyor. 30 Mart 2014, işte bu nedenle ve bu anlamda Türkiye'nin kaderinin değişeceği tarihin başlangıcı olacak. 2014 yerel seçimleriyle birlikte siyasette aklın ve ahlakın yeniden hakim olacağı bir döneme adım atacağız. Bu yeni dönemde, milletimizi bir kez daha birleştireceğiz. Halkımızın tüm kesimlerinin varlık içinde, birlik içinde, özgür biçimde yaşayacağı Türkiye'yi yeniden inşa edeceğiz.
ÖZGÜRLEŞTİRELİM: Bu yeni dönemin öncüleri hiç kuşku yok, gecesini gündüzüne katarak çalışan CHP'liler. Sizlerle ve partimle gurur duyuyorum. 2014 bu gururu bütün Türkiye'yle paylaşacağımız bir yıl olacak. Ülkemizin tarihini yeniden yazmaya davet ediyorum. Gelin, halkımıza hak ettiği demokrasiyi birlikte armağan edelim. Gelin Türkiye'yi özgürleştirelim. 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler