İşte cezaevinde ölen mahkumlar

 Şanlıurfa E Tipi Kapalı Cezaevi'nde bir koğuşta mahkumlar arasındaki kavganın ardından çıkan yangında, hayatını kaybeden 13 kişinin cesedi, otopsi için Gaziantep'e gönderildi. Gece meydana gelen olayın ardından cumhuriyet savcısı nezaretinde söz konusu k

İşte cezaevinde ölen mahkumlar

 

Şanlıurfa E Tipi Kapalı Cezaevi'nde bir koğuşta mahkumlar arasındaki kavganın ardından çıkan yangında, hayatını kaybeden 13 kişinin cesedi, otopsi için Gaziantep'e gönderildi.

 

Gece meydana gelen olayın ardından cumhuriyet savcısı nezaretinde söz konusu koğuşta yapılan inceleme, sabaha karşı tamamlandı.

 

Bunun ardından cenaze aracına konulan cenazeler, cezaevinin arka kapısından çıkarılarak otopsi için Adli Tıp Kurumu Gaziantep Otopsi Merkezi'ne gönderildi.

 

Şanlıurfa E Tipi Kapalı Cezaevi'nde gece bir koğuşta mahkumlar arasındaki kavganın ardından çıkan yangında, 13 kişi ölmüş 5 kişi yaralanmıştı.

 

 

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, yangının yaşandığı cezaevinde 15-20 gün süreyle mahkumlara açık görüş imkanı sağlamayı planladıklarını bildirdi.

 

Güvenç, beraberinde Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yalçın, İl Jandarma Komutanı Albay Emin Dursun ve Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu'yla cezaevinde incelemelerinin ardından basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

 

Cezaevinde şu anda durumun sakin olduğunu, ''C 15 koğuşunda'' meydana gelen olay sonrasında hayatını kaybeden mahkumlarla ilgili savcı ve doktorların çalışma yaptığını ifade eden Güvenç, ''Medyadan ricam burası bin kişilik bir cezaevi, herkes yakınını merak ediyor, C 15 koğuşu dışında herhangi bir olay olmadığını, herhangi bir olayın vuku bulmadığını, bir çatışma olmadığını, bir yangın olmadığını lütfen vatandaşlarımıza duyuralım'' dedi.

 

Mümkün mertebe tüm mahkumları yakınlarıyla telefonla görüştürmeye çalışacaklarını, bu kapsamda telefon altyapısını geliştirdiklerini anlatan Güvenç, şunları kaydetti:

 

''Savcımızla ve Bakanımız'la görüşüp 15-20 gün süreyle mahkumlara açık görüş imkanı sağlayacağız. Dolayısıyla vatandaşımız sabahtan itibaren izdiham yapmasın. Gerekli araştırma, soruşturma, inceleme yapılıyor. Rahat çalışalım, mahkum yakınlarına en az 15 gün açık görüş imkanı vereceğiz. 15 gün süre içerisinde herkes yakınıyla görüşecek. Bir suç varsa bir şey varsa üstü örtbas edilmeyecektir, Türkiye değişti artık, bunlara izin vermeyiz, fırsat vermeyiz. Yangına niye yetişilemedi, insanlar niye kavga etti, kavga gerekçesi nedir? 5 kişi niye kurtuldu, 13 kişi niye öldü? Bütün bunların soruşturmasını, araştırmasını yapacağız.''

 

Güvenç, bir gazetecinin yangına geç müdahale edilip edilmediği yönündeki sorusunu, bu tür konuların uzman işi olduğunu, müfettişlerin incelemesinin ardından çıkacak sonucun kamuoyuyla paylaşılacağını dile getirdi.

 

''Olay çıkar çıkmaz sayın Başbakan'a konuyu arz ettik, bakanlara arz ettik, bütün devlet erkanı buraya geldi. Halkımızın acısını paylaşıyoruz, paylaştığımızı da açık yüreklilikle ifade ediyoruz'' diyen Celalettin Güvenç, sonuçta mahkum da olsa, suçlu da olsa 13 insanı kaybettiklerini, bunun acısını hissettiklerini vurguladı.

 

''Dumandan etkilenerek hayatını kaybettiler''

 

Vali Güvenç, sorular üzerine cezaevinde şu anda bin 57 tutuklu ve hükümlünün kaldığını, hayatını kaybeden 13 kişinin de ilk belirlemelere göre yangın sonucu oluşan dumandan etkilenerek öldüğünün belirlendiğini kaydetti.

 

Bu arada yangında hayatını kaybedenlerin adları da belli oldu. 13 kişinin isimleri şöyle:

 

''Fuat Yıldız, Sinan Özalp, Suphi Köksal, Yunus Eşkili, Mehmet Emin Gerçek, Hüseyin Kıskanç, Mehmet Satış, Şükrü Üldez, İbrahim Halil Kaya, Mustafa Kemal Kılıç, Taner Şimşek, İmam Bakır Tek ve Mehmet Arslantay.''

 

Şanlıurfa E Tipi Kapalı Cezaevi'nde bir koğuşta mahkumlar arasında çıkan kavganın ardından meydana gelen yangında 13 kişi hayatını kaybetmiş, 5 kişi de yaralanmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem