İşte Aydınlar'ın listesi!

Fenerbahçe sadece bir spor kulübü değil. Bir sivil toplum örgütü. Kongre üyelerine büyük sorumluluk düşüyor. Bu gidişe birilerinin son vermesi gerektiğine inandım ve başkan adayı oldum. Biz örnek olmalıyız, Öncü olmalıyız. İlk olmalıyız. Fenerbahçe bu ülk

İşte Aydınlar'ın listesi!

Fenerbahçe sadece bir spor kulübü değil. Bir sivil toplum örgütü. Kongre üyelerine büyük sorumluluk düşüyor. Bu gidişe birilerinin son vermesi gerektiğine inandım ve başkan adayı oldum. Biz örnek olmalıyız, Öncü olmalıyız. İlk olmalıyız. Fenerbahçe bu ülke için bir kulüpten daha fazlasıdır. Bugün burada tespitlerimi ve gizlenen bazı gerçeklerin Fenerbahçeliler tarafından bilinmesini sağlamak istiyorum. Fenerbahçe sadece umudu, değişimi ve gelişimi hakediyor. İlk hedeim arka planda bırakılan sorunları öne çıkarmak ve çözmek."

"4 sorun var...

1-Denetimsizlik ve hesapsızlık... Kulübün içinde bulunduğu anlayşıta mali konular gizleniyor. Denetim hiçe sayılıyor. Hayali projelerle sorunlar erteleniyor. Kulübün borç yükü net değil. Sayın Başkan bugün çıkmış 'Banka kurup, otel açacağım' diyor. 1998'de Aziz Yıldırım ilk kez banka kredisi kullanmak istedi, ben karşı çıktım. 'Kulübü aldığım borçla bırakacağım' demişti. Şimdi soruyorum... Pazar günü seçimi kaybedersen pazartesi günü, o zamanki borçla bırakabilecek misin! Belirsizlik bazı önemli isimleri engelliyor. Fenerbahçe'de mali durumdaki belirsizlik, anti-demokratik sistemin bir enstrumanı olarak kullanılıyor. Değerli insanlar kulübe destek vermek istiyor. Ama tek adam hegemonyası bunu engelliyor. Transferleri tek bir adam yapıyor. Hiçbir başarı da cezasız kalmıyor. Bu kulübün başkanı da, teknik adamı da, televizyonun yayın yönetmeni de hep aynı kişi.

2- Sportif başarısızlık... Her sene Şampiyonlar Ligi ön elemesinde elenip yeni transferler yapılıyor. Her teknik adam için 'Tam istediğim teknik direktör' diye getirilip, sonra da gönderiliyor. Bu camia, efsanelerinin kulüpten uzaklaştırılmasını istemiyor. Tarihinde bu kadar çok ezeli rakip şampiyonluğu görmüş başka bir başkan var mı!

3- İletişimsizlik... Herkesle, her kurumla kavgalıyız. Kendi içimizde kavgalıyız. Biz böyle bir kulüp değiliz. Ben kesinlikle karamsar değil. Durum kötü ama Fenerbahçe'nin olduğu her yerde umut vardır. Yeter ki Fenerbahçe'nin ortak aklı devreye girsin. Fenerbahçemiz'in vizyon değişikliğine ihtiyacı var.

Çözüm 5 yıldızlı kurumsal bir yapı. Amacımız her anlamda 5 yıldızlı bir kulüp olmak.

1. YILDIZ: Finansal yapı... Fenerbahçe taraftarı büyük bir para girişi yapıyor. Mevcut yönetim kimseye danışmadan iş yapıyor. Bu tabloyu çözmek zorundayız.

2. YILDIZ: Organizasyonel yapı... Tek başına yönetme isteği, organizasyonun işleyişine engel oluyor. Kongre üyelerimizi ve camiamızı gelişmelerden haberdar edeceğiz. Daha şeffaf bir yapı oluşturacağız. Herkesi dinleyeceğiz. Hayali hedefler koymayacağız. Başkanlık maksimum 3 dönem yapılabilecek. Tüzüğü değiştireceğiz. Demokratik olacak.

3. YILDIZ: Sportif başarı... Kalıcı başarıları hedefleyeceğiz. En iyi ekiplerle çalışacağız. Onların kabusları, stres kaynakları olmayacağız. Alt yapıları 10 yıllık bir vizyonla ele alacağız. Futbolda dünyanın gen geniş scout sistemlerinden birini kuracağız. Bu yönetimin hedefi futbol, basketbol ve voleybolda başarıyı yakalamak olacak.

4. YILDIZ: Sosyal yapılanma... Mevcut yönetimin yıktığı tüm köprüleri yeniden yapacağız. İhraç olan tüm üyeleri yeniden kulübe alacağız. Çok sesliliği hayata geçireceğiz. Avrupa'daki imajımızı düzeltmek için çalışacağız. Dijital medyada bir numara olmayı hedefliyoruz. Çubuklu formayı terleten her futbolcu, sosyal kampanyalara katılacak. Fenerbahçe sevgisini büyütmek için sosyal kampanyalar düzenleyeceğiz.

5. YILDIZ: Uluslararası hedefler... Fenerbahçe'yi tüm başlıklarda Avrupa'nın zirvesine taşıyacağız. Avrupa'nın ilk 5 kulübünden biri olmak için çalışacağız. Yıl 2013. Fenerbahçe'yi spor alanlarında uluslararası bir marka yapacağız. Ürünlerimiz tüm dünyada pazarlanmalı. Kolay değil ama hedefimizi bugünden böyle koymak zorundayız.

Sayın Hulusi Belgü'ye teşekkür ediyorum. Seçildiğimiz takdirde onun projelerinden de faydalanacağız. Özetle şeffaf ve hesap verebilir bir kulüp vadediyorum. İç barışı sağlamayı vadediyorum. 3 büyük branşta Şampiyonlar Ligi seviyesinde yarı final oynayacak bir kadro kuracağım. Alex'e ömür boyu Türkiye'de yaşayacağı bir görev vadediyorum. Ona itibarını geri vereceğiz. Gün artık Fenerbahçe'nin yepyeni bir geleceğe hazırlanma günüdür. Geçmişe dair konuşmayacağım. Bunların hepsine cevap verdim. Geleceği konuşmaya geldik. Ali Koç ve Aziz Yıldırım'ın basın toplantılarını izlemedim. Fakat elime bazı notlar geldi, bunlara cevap vereceğim."

Aziz Yıldırım, başkan olduktan sonra kendi gruplarını kurmuştur. Sevgili Aziz Yıldırım... Önce nasıl bir başkan olduğunun görülmesi için bir film izletmek istiyorum.

Utanmadan yalan söylüyorsun Aziz Yıldırım. İbrahim Akın ile ilgili bu film bugün çekildi. Sen hangi sıfatla Fenerbahçe'ye başkan oldun. Koskoca Fenerbahçe Başkanı'sın. Bir koltukta oturmak için ne hale geldin. Bu duruma düştüğü için acı ve üzüntü duyuyorum. Artık yeter. Yaptığın berbat şeyi örtbas etmek için bu kulübü kullandın. Bu camia sana cevabını pazar günü verecek.

Sana cevabımdır... 2010-2011 sezonu, Fenerbahçelilerin gönlünde bir şampiyonluk öyküsü olarak kalacaktır. Ama bu kupa tartışılıyorsa, kulüpte kalıp kalmayacağı konuşuluyorsa, bunun tek sorumlusu sensin Aziz Yıldırım."

İŞTE AYDINLAR'IN LİSTESİ:

Hamdi Akın, Nezih Barut, Şaban Erdikler, Necdet Ersoy, Recep Tanrıverdi, Nuri Tuna, Cem Topçuoğlu, Mehmet Torun, Tankut Turnaoğlu

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem