İşte askerlerin şehit olma nedeni!

Siyasi ikna kamplarıyla gündeme gelen bölgeden gelen haberler dehşet verici.Hakkari'de PKK'nın nasıl cirit attığına dair çarpıcı bir tespitte bulunuldu. Şehre yarım saat mesafedeki kamplara götürülen insanlara teröristler kendi adaletini uyguluyor.50 BİN

İşte askerlerin şehit olma nedeni!

Siyasi ikna kamplarıyla gündeme gelen bölgeden gelen haberler dehşet verici.

Hakkari'de PKK'nın nasıl cirit attığına dair çarpıcı bir tespitte bulunuldu. Şehre yarım saat mesafedeki kamplara götürülen insanlara teröristler kendi adaletini uyguluyor.

50 BİN ASKER VAR AMA
Çukurca'da 7 Ağustos'ta da yola döşenen patlayıcı polis aracının geçişi sırasında patlatılmış, saldırıda 1 polis şehit olurken, 3 polis yaralanmıştı. Yine 8 Ağustos'ta Hakkari'de sokak ortasında bir sivil polis şehit edildi. Hakkâri, Türkiye'nin en sarp ve dağlık yöresi. Ciddi bir güvenlik problemi var. Hakkâri'de ilçeler de dahil edildiğinde yaklaşık 50 bin asker bulunuyor.

ŞEHRE YARIM SAAT MESAFEDE
Hakkâri ve çevresini baskı altına alan PKK'lı grubun Kavaklı bölgesindeki Kato-Marinus kampında yaşadığı belirtiliyor. 150 kişilik terörist grubun barındığı kampı bütün Hakkârililer biliyor. İnsanlar, şehre yarım saat mesafedeki PKK kamplarına götürülerek yargılanıyor. Hatta örgüt, ceza bile kesiyor. Kahvedeki insanlar, kimin sorguya alındığını, kim tarafından hesaba çekildiğini, hangi cezaya çarptırıldığını tek tek sıralıyor.

KAMPA GÖTÜRÜLÜP DAYAK ATILIYOR, SOKAKTA GEZENLERE PAROLA SORULUYOR
İki aşiret reisinin kampa götürülerek sabaha kadar dövüldüğü anlatılıyor. Gece bir mahalleden diğerine giderken arabasının durdurulduğunu, militanlar tarafından kendisine parola sorulduğunu anlatanlar hiç de az değil.

BASKIDAN BIKANLAR GÖÇ EDİYOR
Aslında Hakkari'nin bu durumu en çok Hakkarilileri vuruyor. Özellikle bir yıl önce yine Ramazan ayında imam Aziz Tan'ın PKK'lılar tarafından şehit edilmesinden sonra insanlardaki endişeler arttı. Birçok Hakkarili Van başta olmak üzere çevre illere göç etmeye başladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler