İşte acı bilanço:30 şehit!

Terör örgütü PKK ile girilen çatışmalarda ve örgütün 26 olayda patlayıcı kullanarak yaptığı saldırılarda 5'i polis, 25'i asker olmak üzere 30 güvenlik görevlisi şehit oldu. 44 güvenlik görevlisi ise yaralandı.Çatışma bölgelerindeki patlayıcı maddelerin in

İşte acı bilanço:30 şehit!

Terör örgütü PKK ile girilen çatışmalarda ve örgütün 26 olayda patlayıcı kullanarak yaptığı saldırılarda 5'i polis, 25'i asker olmak üzere 30 güvenlik görevlisi şehit oldu. 44 güvenlik görevlisi ise yaralandı.

Çatışma bölgelerindeki patlayıcı maddelerin infilak etmesi sonucu ise 2 vatandaş hayatını kaybederken, 9'u yaralandı. Güvenlik güçleri tarafından yapılan arazi taramalarında örgüte ait çok sayıda silah ve mühimmatın yanı sıra ele geçirilen 638 kilogram TNT, plastik patlayıcı, mayın ve amonyum nitrat kontrollü olarak imha edildi.

Bölgede askerlere erzak taşıyan onlarca aracı kundaklayıp kırsal alandaki işyerlerini basan PKK'lılar Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde, 9 Temmuz'da 2 asker ve 1 sağlık görevlisi ile 13 Temmuz'da Tunceli'de askerlere yemek taşıyan 2 vatandaşı kaçırdı. Kaçırılan kişiler halen serbest bırakılmadı.

62 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Öte yandan Doğu ve Güneydoğu, Karadeniz ve Akdeniz kırsallarında çıkan çatışmalarda 62 PKK'lı öldürüldü. 10 terör örgütü mensubu sağ olarak yakalandı. Terör örgütü PKK'nın yurtiçi ve yurtdışı kamplarından kaçışlar ise sürdü. Yılbaşından bu yana geçen 7.5 aylık süreçte 68 PKK'lı Şırnak, Diyarbakır, Hakkâri, Van, Bingöl , Hatay ve Tunceli gibi illerde güvenlik güçlerine teslim oldu. Terör örgütü kamplarından kaçan PKK'lıların büyük bir bölümü aileleri tarafından ikna edilirken; bir kısmı ise kendileri teslim olmaya karar verdi.

PİŞMANLIK YASASI KAPSAMINDA REFERANS OLUNUYOR

Aileleri tarafından ikna edilen örgüt üyeleri, etkin pişmanlık maddesinden faydalanıyor. Kimlikleri gizli tutulan örgüt mensuplarının topluma kazandırılması için valilikler, jandarma komutanlıkları, kaymakamlıklar ve emniyet müdürlükleri devreye girip eve dönen PKK'lılara yeşil kart ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'ndan gıda ve kömür desteği verilip, iş sahibi olmaları için referans olunuyor.

Çatışmadan arta kalanlar birkaç çuvala dolduruldu

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde, terör örgütü PKK mensupları ile güvenlik güçleri arasında çatışma yaşanan alanda askerlerden geride kalanlar birkaç çuvala sığdı.

14 Temmuz'da Dolapdere Köyü yakınlarında 13 askerin şehit olduğu bölgede bulunan boş kovanlar ve yanan bazı askeri malzemeler, askerler ve köylüler tarafından toplanıp çuvallara konulduktan sonra askerler tarafından götürüldü. Çatışmanın yaşandığı alana inen bir askeri helikopterin, yaklaşık 15 dakika kaldıktan sonra yeniden havalandığı gözlendi. Çatışma bölgesinde, eğitimli köpeklerin de kullanıldığı çalışmalar yapılırken Silvan 4. Taktik Jandarma Komando Alay Komutanlığı'na bağlı askerler çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı.

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler