İstanbul’dan kurban manzaraları

İstanbul Avcılar'da vatandaşların kestikleri kurbanların derilerini yüksek gerilim hattı direğine bağlayarak yüzdükleri görüldü.Kurban Bayramı'nın birinci günüde kurbanlarını kesmek isteyen vatandaşlar, kentin belirlenen noktalarındaki satış ve kesim alan

İstanbul’dan kurban manzaraları

İstanbul Avcılar'da vatandaşların kestikleri kurbanların derilerini yüksek gerilim hattı direğine bağlayarak yüzdükleri görüldü.

Kurban Bayramı'nın birinci günüde kurbanlarını kesmek isteyen vatandaşlar, kentin belirlenen noktalarındaki satış ve kesim alanlarına akın etti. Belediyeler tarafından alınan önlemler, geçmiş yıllarda yaşanan olumsuz görüntüleri büyük oranda ortadan kaldırdı. Ama yine de bilindik görüntüler yaşandı. Avcılar'ın Tahtakale Mahallesi'nde bir boş araziyi dolduran vatandaşlar, yasak olmasına rağmen kurbanlarını kesti. Vatandaşlar kurbanlarını sağlıksız ortamda keserken, etrafa saçılan artıklar ise kötü kokuların oluşmasına neden oldu. Bazı vatandaşlar ise hayatlarını tehlikeye atarak, kurbanlık hayvanları kestikten sonra derilerini yüzmek için yüksek gerilim hattının geçtiği direğe astı. Canlarını hiçe sayan vatandaşlar, diğer vatandaşların uyarılarına aldırış etmedi. Bazı vatandaşlar ise kurbanlık hayvanları kesilmeden önce küçük çocuklarına tutturdu. Basın mensuplarının kesim yerinin sağlıksız olduğunu hatırlatması üzerine vatandaşlar, yapılan işlemin yasak olduğunu ancak belediyeden hizmet gelmediği için mecburen bu şekilde kestiklerini savundular.

KURBANLIKLA SELFIE

Yine Avcılar'da kesmek için satın aldığı koç ile selfie çeken vatandaş dikkat çekti. Çevredeki vatandaşların gülümseyerek izlediği adam, "Yurt dışında yaşayan arkadaşlarım Kurban Bayramı'nda neler yapıldığını merak ediyor. Ben de kendilerine selfie çektim. Ama koç hiç gülümsemedi" dedi.

İstanbul’dan kurban manzaraları

İstanbul’dan kurban manzaraları

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem