İstanbul’da yakalanan PKK kuryesi tutuklandı

Terör örgütü PKK'nın başta İstanbul olmak üzere Marmara Bölgesi'ndeki faaliyetleri ile ilgili tutulan raporları Kandil'e götüreceği ileri sürülen kurye, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda yakalandı. Şüpheli sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklandı.İstanbul E

İstanbul’da yakalanan PKK kuryesi tutuklandı

Terör örgütü PKK'nın başta İstanbul olmak üzere Marmara Bölgesi'ndeki faaliyetleri ile ilgili tutulan raporları Kandil'e götüreceği ileri sürülen kurye, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda yakalandı. Şüpheli sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlükleri, terör örgütü PKK'nın üst düzey bir yöneticisinin başta İstanbul olmak üzere Marmara Bölgesi'ndeki faaliyetleri ile ilgili tutulan raporları Kandil'e götüreceği bilgisi üzerine çalışma başlattı. Yapılan teknik ve fiziki takip sonrası terör örgütü PKK'nın Marmara Bölgesi sorumlularından ve üst düzey kuryesi olduğu öne sürülen Hakan D., dün Gaziantep'e gitmek için Sabiha Gökçen Havalimanı'na geldiğinde gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelinin üzerinde yapılan aramada çok sayıda örgütsel doküman ve şifreli dijital malzemeler ele geçirildi. Polis ekiplerinin şifrelerini çözdüğü dijital malzemelerin içerisinde terör örgütü PKK'nın ve gençlik yapılanması YDG/H'nin İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi'ndeki günlük faaliyetlerin, şehir yapılanmasıyla ilgili bilgilerin ve gerçekleştirilmiş eylemlerinin tutulduğu raporlar yer aldığı belirlendi. Şüphelinin Gaziantep üzerinden önce Diyarbakır'a, ardından Kandil'e giderek raporlarla ilgili sunum yapıp, faaliyetlerle ilgili bilgi vereceği ve alacağı yeni eylem talimatlarını şehirdeki YDG/H militanlarına ileteceği öne sürüldü.

Zanlı, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler