İstanbul’da ’terör’ protestosu

Ankara'daki saldırıyı protesto için Sirkeci'de bulunan İstanbul Garı önünde toplanan bir grup, Beyazıt Meydanı'na yürümek istedi. Ancak polis, gruba güvenlik gerekçesiyle izin vermedi. Bir süre oturma eylemi yapan grup daha sonra dağıldı.Ankara'da yaşanan

İstanbul’da ’terör’ protestosu

Ankara'daki saldırıyı protesto için Sirkeci'de bulunan İstanbul Garı önünde toplanan bir grup, Beyazıt Meydanı'na yürümek istedi. Ancak polis, gruba güvenlik gerekçesiyle izin vermedi. Bir süre oturma eylemi yapan grup daha sonra dağıldı.

Ankara'da yaşanan kanlı saldırıda 97 kişinin ölmesi sonrasında yapılan saldırıyı protesto etmek isteyen Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mimar ve Mühendis Odaları Birliği (TMMOB) ve Türk Tabipler Birliği(TTB) üyeleri Sirkeci'de bulunan İstanbul Garı önünde toplanarak Beyazıt Meydanı'na yürümek istedi. Ancak İstanbul Valiliği'nin talimatıyla polis güvenlik gerekçesiyle grubun Beyazıt Meydanı'na yürümesine izin vermedi. Yaklaşık 300 kişinin katıldığı eyleme CHP Milletvekili Mahmut Tanal da destek verdi.

Polisin grubun Sirkeci'den çıkmasına izin vermemesi nedeniyle grup basın açıklaması yaptıktan sonra bir süre oturma eylemi yaptı. Oturma eylemi esnasında polisin Marmaray Tren İstasyonu'ndan çıkan bazı kişilerinin üzerini aramak istemesi üzerine grup üyeleriyle polis arasında tartışma çıktı. Çıkan tartışma sendika yöneticilerinin araya girmesiyle sona erdi.

Eylem öncesinde toplanma esnasında sarıklı ve sakallı bir kişinin tren garı önünden geçtiğini gören grup üyeleri şahsa, "Sen kimsin, burada ne yapıyorsun" diye tepki gösterince polis şahsı alandan uzaklaştırdı.

Yaklaşık 2 saat süren eylem daha sonra olaysız bir şekilde sona erdi.

İstanbul’da ’terör’ protestosu

İstanbul’da ’terör’ protestosu

İstanbul’da ’terör’ protestosu

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler