İstanbul'da silahlı eylem yapacaklardı

Adana'da bir otomobilde ele geçirilen 3 roketatar, 29 roketatar mühimmatı ve 3 zaman ayarlı ateşleme rampasının, PKK terör örgütüne ait olduğu ve İstanbul'da sansasyonel eylemde kullanılacağı ortaya çıktı.   Geçen cumartesi günü merkez Sarıçam İlçesi İnci

İstanbul'da silahlı eylem yapacaklardı
Adana'da bir otomobilde ele geçirilen 3 roketatar, 29 roketatar mühimmatı ve 3 zaman ayarlı ateşleme rampasının, PKK terör örgütüne ait olduğu ve İstanbul'da sansasyonel eylemde kullanılacağı ortaya çıktı.
 
Geçen cumartesi günü merkez Sarıçam İlçesi İncirlik Mahallesi'nde uygulama yapan ekipler, Mardin'in Nusaybin İlçesi'nden İstanbul'a gittiği belirtilen 34 FP 6210 plakalı otomobili durdurdu. Otomobilde yapılan aramada 3 roketatar, 29 çift başlıklı roketatar mühimmatı, 3 zaman ayarlı ateşleme rampası ile bir nişanlama aparatı ele geçirildi. Rus yapımı olduğu ileri sürülen silah ve mühimmatlarla ilgili otomobilde bulunan 2'si kadın 3 kişi gözaltına alındı.
 
Şüphelilerin emniyetteki ilk sorgularının ardından bu kişilerle bağlantılı olduğu belirlenen 2 kişi Adana'da evlerine düzenlenen operasyonla yakalanırken, İstanbul ve İzmir'den de 1'er kişi gözaltına alınarak Adana'ya getirildi. Olayla ilgili başlatılan soruşturmada ise mühimmatın da PKK terör örgütüne ait olduğu, İstanbul'da sansasyonel eylemde kullanılacağı belirlendi. 
 
Gözaltındaki 7 kişinin emniyetteki sorgusu devam ediyor.
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem