İstanbul'da olaylı gün!

İstanbul Bağcılar Meydanı'nda HDP ve BDP tarafından organize edilen Lice protestosuna polis müdahale etti.Meydanda toplanmalara izin vermeyen polis ile eylemciler arasında önce arbede yaşandı. Yaklaşık 20 kişilik grup, polis tarafından kalkanlar aracılığı

İstanbul'da olaylı gün!

İstanbul Bağcılar Meydanı'nda HDP ve BDP tarafından organize edilen Lice protestosuna polis müdahale etti.

Meydanda toplanmalara izin vermeyen polis ile eylemciler arasında önce arbede yaşandı. Yaklaşık 20 kişilik grup, polis tarafından kalkanlar aracılığıyla meydandan çıkartılmak istendi. Yaşanan arbedenin ardından polis, taş atan eylemcilere biber gazıyla müdahale etti.

Meydanda yaşanan olaydan kısa süre sonra BDP Bağcılar İlçe Binası önünde toplanan yaklaşık 300 kişilik grup meydana yürümek istedi. Grubun önü TOMA ve çevik kuvvet polisleri tarafından kesildi. Bir süre süren müzakereler sırasında toplanan kalabalık 'Lice halkı yalnız değildir' şeklinde sloganlar attı.

Abdullah Öcalan posterleri açan grubun yürümesine izin verilmemesi üzerine ortam gerildi. Polise taş ve şişe atılması üzerine, gruba TOMA'lardan tazyikli su ve biber gazıyla müdahale edildi.

Eylemciler de caddedeki çöp konteynırlarını devirerek polise taş ve şişe fırlattı. Havai fişek de kullanan grup, müdahalenin ardından ara sokaklara dağıldı. Müdahalenin ardından yaklaşık 50 kişilik grup BDP binası önünde basın açıklaması yapmak istedi.

Basın açıklaması sırasında bir vatandaşın eylemcilere tepki göstermesi üzerine arbede çıktı. Tepki gösteren vatandaşın üzerine yürüyen eylemcilerle, polis arasında kovalamaca yaşandı. Vatandaş polis ekipleri tarafından gözaltına alınırken, gruba tekrar biber gazıyla müdahale edildi. Polisin ilçede geniş güvenlik önlemleri sürüyor. 

AK PARTİ İZMİR İL BAŞKANLIĞI'NA YÜRÜMEK İSTEYEN HDP'LİLERE POLİS İZİN VERMEDİ

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde meydana gelen ve 2 kişinin hayatını kaybettiği olaylarla ilgili, AK Parti İzmir İl Başkanlığı önünde basın açıklaması ile oturma eylemi yapmak isteyen HDP'li gruba polis izin vermedi. Tepekule Kongre Merkezi önünde toplanan yaklaşık 100 kişilik HDP'li grup, Salhane'deki AK Parti İzmir İl Başkanlığı'na yürümek istedi. Yolu trafiğe kapatan polis, grubun yürümesine izin vermedi. Polisle gruptakiler arasında kısa süreli tartışma yaşandı. Polisin izin vermemesi üzerine gruptakiler yolda bir süre oturma eylemi yaptı. Daha sonra Tepekule Kongre Merkezi'nin önüne gelen grup, burada basın açıklamasını okuduktan sonra dağıldı. Grubun dağılmasının ardından polis, yolu trafiğe açtı.

ANKARA'DA OLAYSIZ EYLEM

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde çıkan olaylar Başkentte protesto edildi. Halkların Demokratik Kongresi üyeleri, Diyarbakır’ın Lice ilçesindeki kalekol eyleminde çıkan olayları protesto etmek için Kızılay Güvenpark’ta toplandı. Hükümet aleyhine sloganlar atan ve dövizler taşıyan grup, burada bir basın açıklaması yaptı. Grup, açıklamanın ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler