İstanbul'da Kritik Buluşma

İstanbul, Türkiye-Rusya ilişkilerinde kritik öneme sahip bir zirveye evsahipliği yapıyor.Bir günlük çalışma ziyareti için Türkiye’yi ziyaret eden Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile İstanbul’da biraraya gelecek. Türkiye

İstanbul'da Kritik Buluşma

İstanbul, Türkiye-Rusya ilişkilerinde kritik öneme sahip bir zirveye evsahipliği yapıyor.

Bir günlük çalışma ziyareti için Türkiye’yi ziyaret eden Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile İstanbul’da biraraya gelecek.
 
Türkiye - Rusya Üst Düzey İşbirliği Konseyi toplantısına başkanlık edecek iki liderin gündeminde, ekonomik konuların yanı sıra Suriye’deki son gelişmeler de var.
 
Ziyaret Daha Önce Ertelenmişti
 
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, daha önce 14 Ekim olarak planlanan, ancak sağlık sorunları nedeniyle ertelenen kritik önemdeki ziyareti için Türkiye’de.
 
İlk Görüşme Dolmabahçe'de
 
Putin ilk olarak İstanbul Dolmabahçe’deki başbakanlık ofisinde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile ikili bir görüşme gerçekleştirecek.
 
Gündemde Önemli Konular Var
 
Putin-Erdoğan görüşmesinde, Suriye’deki son gelişmelerin yanı sıra, ekonomik işbirliği konuları ile İsrail'in son Filistin saldırıları, İran'ın nükleer programı ve Kıbrıs konusunun da ele alınması bekleniyor.
İki lider basına kapalı görüşmenin ardından, bu yıl 3’üncüsü yapılacak olan, Türkiye - Rusya Üst Düzey İşbirliği Konseyi toplantısına başkanlık edecek.
 
Hedef 100 Milyar Dolar
 
Yıl sonunda 30 milyar doları bulması beklenen toplam ticaret hacminin 100 milyar dolara çıkarılması için yapılacak çalışmalar, toplantının ana gündem maddeleri arasında.
 
Daha sonra ortak bir basın toplantısı düzenleyecek olan Başbakan Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin, Dolmabahçe Sarayı’ndaki resmi öğle yemeğine de katılacak.
 
Erdoğan ve Putin İşadamlarına da Seslenecek
 
Putin ve Erdoğan, akşam yemeğinde ise bu kez iki ülke işadamlarına hitap edecek.
Rusya liderine İstanbul ziyaretinde bakanlar, bürokratlar ve işadamlarından oluşan kalabalık bir heyet de eşlik ediyor.
 
Putin’in ziyareti sırasında iki ülke arasında ticaret, ekonomi, finans, enerji ve kültür alanlarında anlaşmalarında imzalanması da planlanıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem