İstanbul’da DAEŞ operasyonu: 5 gözaltı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin İstanbul'da terör örgütü DAEŞ'e yönelik düzenlediği eş zamanlı operasyonda 5 kişi gözaltına alındı.Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'yle eş zamanlı

İstanbul’da DAEŞ operasyonu: 5 gözaltı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin İstanbul'da terör örgütü DAEŞ'e yönelik düzenlediği eş zamanlı operasyonda 5 kişi gözaltına alındı.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'yle eş zamanlı olarak terör örgütü DAEŞ'e operasyon düzenledi. Operasyonda 5 kişi gözaltına aldı. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, 1 tabanca, 1 yedek şarjör, 25 mermi, bilgisayar ve çok sayıda SD kart ele geçirildi. Öte yandan, şüphelilerin örgütsel amaçla kullandıkları iddia edilen telefonlara da el konuldu.

Gözaltına alınan zanlılardan Mustafa H., Osman M., Mustafa M., Mehmet S. ve Adnan G.'nin, Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa, Diyarbakır ve Bingöl'deki DAEŞ üyeleriyle bağlantılı olduklarının tespit edildiği bildirildi. Irak ve Suriye'deki çatışma bölgelerine birçok defa gittikleri belirlenen şüphelilerin, örgütün eylem timi olduğu öne sürüldü.

Emniyetteki işlemleri süren zanlıların tüm bağlantılarının ortaya çıkarılması için teknik elemanların da aralarında bulunduğu özel bir ekibin görevlendirildiği bildirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem