İstanbul’da 170 mülteci yakalandı

İstanbul'dan Çanakkale'ye oradan da Avrupa'ya gitmek için yola çıkan mültecilerin yolcuğu Büyükçekmece Kumburgaz'da son buldu. Kumburgaz'da durdurulan 3 otobüs'de 170 mülteci çıktı. Mülteciler Kumburgaz Polis Merkezi'ne götürüldü. Kaçakları organize eden

İstanbul’da 170 mülteci yakalandı

İstanbul'dan Çanakkale'ye oradan da Avrupa'ya gitmek için yola çıkan mültecilerin yolcuğu Büyükçekmece Kumburgaz'da son buldu. Kumburgaz'da durdurulan 3 otobüs'de 170 mülteci çıktı. Mülteciler Kumburgaz Polis Merkezi'ne götürüldü. Kaçakları organize eden 9 kişi gözaltına alındı.

İstanbul'da bir suç şebekesinin Avrupa'ya mülteci götüreceği ihbarını alan polis, alarma geçti. Zeytinburnu'ndan yola çıkan 3 otobüsü takibe aldı. Büyükçekmece Kumburgaz'da durdurulan otobüslerde aralarında Afgan ve Suriye uyrukluların bulunduğu 170 mülteci yakalandı.

Otobüs'de yapılan aramalarda çok sayıda can yeleği bulundu. Mültecileri Çanakkale üzerinden Avrupa'ya götürme planı yaptıkları belirlenen 9 kişi, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Göçmen Büro Amirliği'ne götürüldü.

Mültecilerin arasında çok sayıda kadın ve çocuğun da bulunduğu kaçakların sağlık kontrolünün ardından misafirhanelere yerleştirileceği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler