İstanbul'a yeni metro hattı geliyor!

 Belediyesi Mecidiyeköy-Kağıthane-Alibeyköy-Mahmutbey metro hattının temel atma ve 201 erguvan otobüsünün hizmete alım töreninde konuşuyor.İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:Hedefimiz doğrultusunda kararlı bir şekilde çalışmalarımızı sürdürdük. 2

İstanbul'a yeni metro hattı geliyor!

 Belediyesi Mecidiyeköy-Kağıthane-Alibeyköy-Mahmutbey metro hattının temel atma ve 201 erguvan otobüsünün hizmete alım töreninde konuşuyor.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Hedefimiz doğrultusunda kararlı bir şekilde çalışmalarımızı sürdürdük. 2004 yılında sadece 45 km olan raylı sistem uzunluğunu bugün 141 km'ye ulaştırdık.

Marmaray gibi dünya çapında bir projeyi hizmete açtık. Boğazın altından araçların geçiş yapabileceği projenin de önümüzdeki yıl açılışını yapacağız.

Raylı sistem uzunluğunu 2019 yılında 420 km'ye çıkarma hedefine yaklaşıyoruz. Bugün temelini atacağımız hatla birlikte inşaatı devam eden metro hatlarının uzunluğu 110 km'ye ulaşmış bulunuyor.

CHP'ye sorun kaç KM metro yaptılar? Başladıkları bir metro vardı, başladıkları yerde kaldılar. Onlar sadece temel atmışlardı. Para bile bulamıyorlardı. 2.5 milyar dolar borçla devralmıştık İstanbul'u. Şu anda temelini attığımı 18 KM'lik metro hattı İstanbul'daki metro zincirinin sadece yeni bir halkasıdır. Bu metro hattı Mecidiyeköy'deki mevcut metro hattıyla entegre olacak.

İstanbul'un nüfusu, araç sayısı sürekli artmasına rağmen ulaşım konusunda attığımız adımlarla sıkıntı yaşanmasını bugüne kadar engelledik. Nüfus, 17 milyona ulaştı. 286 yol ve kavşak düzenlemesini belediyemiz yaptık. her gün 1500 kadar otomobilin trafiğe girdiği bugünlerde sıkıntı yok değil. Onun için toplu taşıma kültürünü yaygınlaştıracağız. İstasyonlarımızda katlı otoparkları yaygınlaştıracağız.

Raylı sistem çalışmalarımızın hayata geçmesiyle İstanbul, dünyada örnek şehir haline gelecek. Londra'nın merkezine giremezsiniz, belli alanlar vardır. Bir kısmı 10 pound, bir kısmı 20 poun. Bu parayı ödemek suretiyle merkeze girersiniz. Aynı şekilde Paris'te... Dünyanın her yerinde hangi altyapınız olursa olsun bu sıkıntılar yaşanıyor. Bu metro hatlarımızla, hafif metrolarımızla daha da kolaylaştıracağız.

Metrobüsler üzerinden İstanbul'un yükünü aldık.

Hizmete aldığımız 201 erguvan otobüsümüzde lüks var.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem