İstanbul'a 3.köprü geliyor

İstanbul Boğazı'na inşa edilecek 3. Köprü'nün yapımını da içeren 'Kuzey Marmara Otoyol Projesi' ihalesinin ilk ayağı bugün Karayolları Genel Müdürlüğü'nde gerçekleşti.Karayolları Genel Müdür Yardımcısı ve Kuzey Marmara Otoyolu İhalesi Komisyonu Başkanı İh

İstanbul'a 3.köprü geliyor

İstanbul Boğazı'na inşa edilecek 3. Köprü'nün yapımını da içeren 'Kuzey Marmara Otoyol Projesi' ihalesinin ilk ayağı bugün Karayolları Genel Müdürlüğü'nde gerçekleşti.

Karayolları Genel Müdür Yardımcısı ve Kuzey Marmara Otoyolu İhalesi Komisyonu Başkanı İhsan Akbıyık, yaptığı açıklamada, bu tekliflerin değerlendirileceğini, tekliflerin alındığına dair tutanakların düzenleneceğini belirterek, dış zarfların açılarak kontrollerin yapılacağını, belgeleri eksik olan tekliflerin diğer zarflar açılmadan isteklilere iade edileceğini ve bu isteklilerin ihale dışı bırakılacağını söyledi.

Akbıyık, belgelerin tam olması durumunda ayrıntılı incelenme için oturumun bugün itibarıyla kapatılacağını anlatarak, yapılan teknik incelemelerden sonra önümüzdeki günlerde firmalara tekrar mali tekliflerin açılması için davetiyelerin gönderileceğini belirtti. Akbıyık, bugün saat 10.00 itibarıyla teklif veren 5 şirket ve konsorsiyumun isimlerini şöyle bildirdi:

"İtalyan Salini-Gülermak Ortak Girişimi, İçtaş İnş. San. ve Tic. Anonim Şti.-İtalyan Astaldi IC Ortak Girişimi, Çinli China Communication Construction- Doğuş İnşaat-Yapı Merkezi-Arkon İnşaat Ortak Girişimi, Mapa İnşaat ve Tic. Anonim Şti., Cengiz İnş. San.-Kolin İnş.-Limak-Makyol ve Kalyon İnş. Ortak Girişimi olmak üzere 5 adet teklif almış bulunuyoruz."

Projeye kapsamında 35 kilometrelik bağlantı yolu ve Odayeri-Paşaköy arası 60 kilometre uzunluğunda otoyol inşa edilecek. Otoyol inşa edilecek ihaleyi kazanan yatırımcıya yıllık 135 bin araç geçiş güvencesi verilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem