"İstanbul halkı nankör değil"

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç gündeme dair önemli açıklamalar yaptı. A Haber kanalına konuk olarak soruları cevaplayan Arınç şunları söyledi:TSK’NIN SİYASALLAŞMASIGeçmişte böyle sıkıntıların yaşandığını dünya alem biliyor. Yargı önünde hesap verenlerin

"İstanbul halkı nankör değil"

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç gündeme dair önemli açıklamalar yaptı. A Haber kanalına konuk olarak soruları cevaplayan Arınç şunları söyledi:

TSK’NIN SİYASALLAŞMASI

Geçmişte böyle sıkıntıların yaşandığını dünya alem biliyor. Yargı önünde hesap verenlerin bugün meydan okumalarına bakarsanız böyle bir şey daha sonraları da olabilir. Bunlar Türkiye’nin önünü kapatabilir. Genelkurmay Başkanıyla iftihar etmeliyiz. Gerçek bir asker. Askerlikten başka bir şey bilmeyen, sivil iradenin emrinde bir görevli olarak çalışan bir değerli asker. Geçmişte yaşanan kötü örnekler gibi siyasete müdahale etmek gibi iddiasının olmadığını biliyoruz. Eski bir hakem bozuntusunun TV’de konuşması vardı: Genelkurmay başkanı oturtmalı falan gibi. Onları hayal kırıklığına uğratıyor. Genelkurmay Başkanı’nın yargıyı yönlendirme gibi bir görevi mi var? Türkiye’nin dönüşümü içerisinde sivil-asker ilişkilerinin Batılı anlamda mecraya oturtulduğu günlerde iftihar vesilesidir sözleri.

Askerlik gururu içinde görevini layıkıyla yapan insana her gün 3-5 kişi istifa et diye ithamda bulunursa mutlaka etkilenir. Ama bunlarla istifa edecek değilim diyor kendisi. İstifa et diyenlerin gerçek niyetini biliyor kendisi.

ADNAN KESKİN’İN SARIGÜL’Ü ZİYARETİ

Sarıgül gelirse şöyle olur diye konulara girme niyetinde değilim. 2 dönemdir İstanbul’da belediye başkanlığındayız. 2004’den beri İstanbul’u temsil ediyoruz. Önümüzdeki seçimlerde İstanbul’u kazanacağımıza inanıyoruz. Bunu anketler de gösteriyor. Yerin 60 metre altında Marmaray’ı açtık. İnsanlara ulaşımı temizlik, çevre, yeşil alan bakımından en güzel hizmetleri veriyoruz. İstanbul halkı nankör değil. Adayımız kim olursa olsun bizi destekleyecektir. CHP de güçlü bir aday çıkaracaktır. Bugüne kadar umursamaz davrandılar. Şimdi CHP’nin kendi önemli yetkilileri bile onunla görüşecekler. Sarıgül de olsa Sarıgül gibi 10 kişi de olsa CHP’nin İstanbul’u kazanamayacağını biliyoruz.

GÖKÇEK ADAYDIR, DEĞİLDİR NOKTASINDA DEĞİLİZ

Hiçbir adayımız kesin değil. Bir ihtimal Kasım’ın 20’lerine doğru açıklamalar yapılacak. Gökçek Ankara’da başarılı bir insan. Bugün adaydır ya da değildir noktasında değiliz. İzmir için Binali beyin ismi geçiyor. Başka isimler bulunacaktır ya da aday olacaktır. Bunlar da Kasım’ın 20’sinden sonra netleşecek. 7 Şubat’a kadar adaylar üzerinde değişiklikler olabilir. Esas son noktaya bakmak lazım.

KABİNE REVİZYONU

Bazı bakanların belediye için adaylığı olabilir. Kabine değişikliği Başbakan’ın tasarrufunda.. Adaylıklar açıklandığında o kişi Bakansa o arkadaşların görevden ayrılacağı düşünülürse o konu tartışmalı. Bakanlarımızdan belediye başkan adayları olacaklar varsa onlar ayrılacak. Başbakanımız da onların yerine yeni isimleri Köşk’e götürecektir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem