İstanbul facianın eşiğinden döndü!

Esenler'de gasp ettikleri bir minibüsle banka soyup, daha sonra da İstanbul'da ses getirecek bombalı eylem hazırlığında olan 4 El Kaide militanı yakalandı. Operasyonda, şeker ile karıştırıldığında 9 kilogram patlayıcı haline gelen "Potasyum Klorat", 250 g

İstanbul facianın eşiğinden döndü!

Esenler'de gasp ettikleri bir minibüsle banka soyup, daha sonra da İstanbul'da ses getirecek bombalı eylem hazırlığında olan 4 El Kaide militanı yakalandı. Operasyonda, şeker ile karıştırıldığında 9 kilogram patlayıcı haline gelen "Potasyum Klorat", 250 gram TATP patlayıcı ve patlayıcı madde yapımında kullanılan çok sayıda malzeme ele geçirildi.

EL KAİDENİN BOMBA TİMİ DEŞİFRE EDİLDİ

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, geçtiğimiz hafta Esenler'de bir minibüs şoförünü 3 kurşunla vurarak, yaralayarak ardından da minibüsü gasp eden saldırganların peşine düştü. Yapılan takipler sırasında, saldırganların terör örgütü El Kaide'ye bağlı bir bombacı grup olduğu tespit edildi. Polis alarma geçti. Gasp ettikleri minibüse sahte plaka takarak, banka soygununa hazırlanan 4 militan, Esenler'de düzenlenen operasyonla yakalanarak gözaltına alındı.

İSTANBUL'U HAVAYA UÇURACAKLARDI

Terör örgütü üyelerinin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda, şeker ile karıştırıldığında 9 kilogram bomba elde edilebilecek 4 kilo 500 gram Potasyum Klorat, 250 gram ağırlığında etkili ve hızlı patlama özelliğine sahip TATP plastik patlayıcı, patlayıcı yapımında kullanılan 2 litre hidrojen peroksit, 3 litre benzin, 1 adet AK-47 Kalashnikovmarka uzun namlulu otomatik silah, 1 adet 7.65 mm çaplı tabanca, 1adet PA-63 9 mm çaplı tabanca, çok sayıda mermi, 1 adet kar maskesi,gasp mağdurlarına ait kimlik kartları, sahte kimlik ve pasaportlar ile yanmış banka kartları ele geçirildi.

BAHARATÇILIK YAPAN ÖRGÜT LİDERİ İFLAS ETMİŞ

Grubun liderliğini yapan Zeynel A.'nın baharatçılık yaptığı, bir süre önce bozulan işleri nedeniyle iflas ettiği öğrenildi. Bu nedenle finansal kaynak sağlamak için soygun yapıp ardından da bombalı eylemler düzenlemeyi planladığı bildirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem