İstanbul alarma geçti! Araçta bomba yakalandı

İstanbul'da polis bir araçta bomba buldu.

İstanbul alarma geçti! Araçta bomba yakalandı
İstanbul Emniyet Müdürlüğü TEM ekipleri aldıkları istihbarat ve yaptıkları çalışmalarda bölücü terör örgütü PKK’nın İstanbula soktuğu bombalı bir araçla saldırı yapacağını belirleyince, saldırıda kullanılacak aracın belirlenmesi için harekete geçti.  Yapılan teknik ve saha çalışmalarında aracın plaka ve cinsini belirleyen ekipler mobese ve güvenik kameraları yardımıyla aracın Bahçelievler Siyavuşpaşa caddesi üzerinde park halinde olduğunu belirledi.
Kapalı kasa minibüste patlayıcı madde olduğu yönünde ihbar üzerine polis aracın bulunduğu sokak emniyet şeridiyle kapatıldı.

Olay yerine çok sayıda polis ekibi sevkedildi. Terörle Mücadele Şubesi ve Bahçelievler Emniyet Müdürlüğü ekipleri de geniş güvenlik önlemleri aldı.

Olay yerine gelen bomba uzmanı polis, özel kıyafetini giyerek araçta inceleme yaptı. İncelenen araçta raçta 60 kilo patlayıcı ile düzenek olduğu belirlendi. PKK bağlantılı bir kişi gözaltına alındı. Araçta zaman zaman fünye ile kontrollü patlatma yapıldı. AYaklaşık 2,5 saat süren incelemenin ardından şüpheli araç çekiciyle olay yerinden götürüldü. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler