İşsiz gençlere büyük müjde! İş bulana kadar...

AK Parti'nin 4 Ekim Pazar günü açıklayacağı seçim beyannamesinde; gençlere, çiftçilere ve emeklilere müjdeli haberler vermeye hazırlanıyor. Beyannamede, üniversite mezunu gençlere, iş buluncaya kadar devlet tarafından harçlık verilmesi yer alıyor. Ayrıca

İşsiz gençlere büyük müjde! İş bulana kadar...

AK Parti'nin 4 Ekim Pazar günü açıklayacağı seçim beyannamesinde; gençlere, çiftçilere ve emeklilere müjdeli haberler vermeye hazırlanıyor. Beyannamede, üniversite mezunu gençlere, iş buluncaya kadar devlet tarafından harçlık verilmesi yer alıyor.

Ayrıca çiftçilik yapan gençlere, işlerini kolaylaştırabilmeleri için uzun vadeli, düşük faizli kredi imkanı sağlanması ön görülüyor. 

Her seçimde ilk kez sandık başına gidecek 3 milyon dolayında gencin oyunun alınmasının yanı sıra, 18-35 yaş arası seçmenlerde AK Parti'ye oy verenlerin oranının düşük olması, AK Parti'nin beyannamesinin şekillenmesinde etkili oldu.

AK Parti beyannamesinde, toplumun değişik kesimlerine yönelik iyileştirmeler ve alınacak tedbirler konusunda 22 başlıktan oluşan hedeflerde öncelik, üniversiteli işsizlere verilecek. 

AK Parti kurmaylarının, üniversiteyi bitirmiş olup da iş bulamayan gençlere, iş buluncaya kadar "işsizlik maaşı" benzeri bir paranın ödenmesi üzerinde duruluyor.

HER EMEKLİYE 100 TL

Yapılan çalışmada, üniversite mezunu gençlere "harçlık" niteliğinde olacak ödemenin iş buluncaya kadar sürecek bir devamlılığı içermesi planlanıyor. 

AK Parti beyannamesinde ayrıca bin liranın altındaki emekli maaşlarına kademelendirme yapılmaksızın verilen 100'er liralık "seyyanen" zam yapılması da yer alıyor.

Çalışan emeklilerin maaşlarından yapılan yüzde 10'luk kesintinin tümüyle kaldırılması da beyannamede. Ayrıca 65 yaş aylığı alanlar için seyyanen "100'er lira artış" verilmesi de önemli müjdeler arasında yer buluyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem