İsrail'le gizli anlaşma var mı?

Dışişleri Bakanlığı, Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun Katar'daki bir toplantıda bir takım gizli anlaşmalara imza attığı yönündeki iddialara açıklık getirdi.Dışişleri Bakanlığı, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Katar'daki bir toplantıda bir takım gizli a

İsrail'le gizli anlaşma var mı?

Dışişleri Bakanlığı, Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun Katar'daki bir toplantıda bir takım gizli anlaşmalara imza attığı yönündeki iddialara açıklık getirdi.

Dışişleri Bakanlığı, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Katar'daki bir toplantıda bir takım gizli anlaşmalara imza attığı yönündeki iddiaların gerçekleri yansıtmadığını bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Ana Muhalefet Partisi Sözcüsü'nün düzenlediği basın toplantısında dile getirdiği, 8-11 Kasım 2012'de Katar'ın başkenti Doha'da yapılan bir toplantıda Bakanımız tarafından gizli bir takım anlaşmalar imzalandığı yönündeki ifadeler hiçbir şekilde gerçeği yansıtmamaktadır" denildi.

Doha'da gerçekleştirilen toplantının Suriye muhalefetinin ortak bir çatı altında bir araya gelmesi amacına matuf bir mahiyet taşıdığının bakanlık tarafından 12 Kasım'da yapılan açıklamayla açık bir biçimde ortaya konulduğu ifade edilen açıklamada, toplantının gizli hiçbir boyutunun bulunmadığı kaydedildi.

Açıklamada, "Hal böyle iken, konuyla ilgili gerçekle alakası bulunmayan iddialar ve iftiralar ortaya atılması hiçbir devlet geleneği ve ahlakıyla bağdaşmamaktadır. Ana Muhalefet Partisi Sözcüsünün Türkiye'nin itibarını zedelemeye yönelik böylesine iftiraları hiçbir araştırma yapmadan kamuoyunun gündemine getirmesi asla mazur görülemez. Bu tür asılsız iddiaları sorumsuzca ortaya atan kişi ve kuruluşların ispat yükümlülüğü bulunmaktadır" denildi.

Davutoğlu'nun İsrail'de Müzakereler Yaptığı İddiaları Hayal Mahsulü

Dışişleri Bakanlığı açıklamasında ayrıca, "Aynı şekilde, daha önce Türkiye'yi uluslararası kamuoyu önünde zor duruma düşürmek için asılsız iddia ve iftiralar ortaya atmasıyla bilinen marjinal bir gazetede, bugün belirsiz bir takım İran kaynaklarına atfen yayınlanan, İsrail'in ülkemizden özür dilemesinden birkaç ay önce Bakanımızın İsrail'e giderek, bu konuda müzakerelerde bulunduğu yönündeki provokatif iddialar da tamamen asılsız ve hayal mahsulüdür. Bu iki iftiranın aynı gün içinde gündeme getirilmesi ise ayrıca manidar bulunmaktadır" ifadeleri yer aldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler