İspanya'daki kriz Türk KOBİ'lere yaradı!

Ekonomik krizdeki İspanya’nın Türk KOBİ’leri için iyi fırsatlar oluşturduğu belirtildi.İspanya’da resmi temaslarını sürdüren Trabzon ve Ordu Ticaret ve Sanayi Odaları heyeti Türkiye’nin Barcelona Başkonsolosu Emir Salim Yüksel tarafından kabul edildi. Ziy

İspanya'daki kriz Türk KOBİ'lere yaradı!

Ekonomik krizdeki İspanya’nın Türk KOBİ’leri için iyi fırsatlar oluşturduğu belirtildi.

İspanya’da resmi temaslarını sürdüren Trabzon ve Ordu Ticaret ve Sanayi Odaları heyeti Türkiye’nin Barcelona Başkonsolosu Emir Salim Yüksel tarafından kabul edildi. Ziyarette konuşan Başkonsolos Emir Salim Yüksel ticari görüşmeler yapmak üzere İspanya’ya gelen Trabzon ve Ordu karması Türk işadamları heyetinin önemli bir adım attığını söyledi. 2009 krizinin ağır şekilde etkilediği İspanya ile çalışan Türk firmalarının da etkilenmiş olduğunu ifade ederek. ‘’ Türkiye’den İspanya ‘ya tedarikçi pozisyonunda çalışan Türk firmalarının kriz dönemin de İspanya pazarına girebilmeleri için önlerine fırsat doğduğunu söyleyebilirim’’ dedi.

İspanyol işadamlarının Avrupa Birliği hibe yardımlarından yararlandığını ve ekonomilerini düzelttiklerini hatırlatan Yüksel, yatırımcı grubunun güçlendiğini aktardı. Başkonsolos Yüksel ‘’Avrupa Birliği’nin bir çok ihtiyacını karşılamada İspanya ‘da KOBİ’ler ön plana çıkmıştı. Bu KOBİ’ler dünyanın bir çok ülkesinden ortak girişimler ile mal üretip Avrupa’ya sattı. Bu şekilde Türkiye’den İspanya’ya tedarikçi pozisyonunda hizmet vererek çalışan KOBİ niteliğindeki firmalarımızın sayısı ortalama bin 500’e erişmişti. Kriz İspanya’da firmaları etkiledi. Türkiye ile yürütülen tedarikçilerin işlerinde de sıkıntılar baş gösterdi. İspanya’ya tedarikçilik yapan firmaların direkt piyasaya girmesinin avantaj olduğu bir dönemdeyiz’’ şeklinde konuştu.

Başkonsolos Yüksel, İspanya’da krizin etkisi ile daha çok hizmet, lojistik ve Biyoteknoloji başta olmak üzere yüksek mühendislik alanlarına yönelim olduğunu vurgulayarak ‘’Yazılım sektöründe Türkiye den gelen genç bir gurup var. Sayıları giderek artıyor. İspanya bu sektörde faaliyette bulunan Türk firmaları kabul ediyor’’ şeklinde konuştu.

Görüşmede konuşan Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Trabzon ve Ordu illerindeki KOBİ’lerin uluslararası pazara açılması için yurt dışı bağlantıları kurmalarına yardımcı olduklarını ve bu kapsamda yürütülen proje kapsamında İspanya pazarında görüşmelerde bulunduklarını kaydetti. İspanya’nın yaşadığı krizi fırsata dönüştürme çabası içinde olduklarını vurguladı.

Toplantıda daha sonra İspanyol iş adamları ile görüşen Türk heyetindeki firma temsilcileri yaptıkları görüşmeleri değerlendiren konuşmalar yaptılar. Ardından Hacısalihoğlu ve Şahin ziyaretin anısına Başkonsolos Yüksel ile Ataşe Aslaner’e yöresel hediyeler takdim ettiler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem