İson Güneş'e çarpacak mı?

Astronomlar, kuyrukluyıldızın Güneş'le bu karşılaşmasına rağmen yoluna devam edip edemeyeceğini merak ediyor.İson, "yüzyılın kuyrukluyıldızı" diye anılsa da gökyüzünü aydınlatmasına fırsat kalmadan, Güneş'in sıcaklığı ve çekim gücüne dayanamayıp dağılabil

İson Güneş'e çarpacak mı?

Astronomlar, kuyrukluyıldızın Güneş'le bu karşılaşmasına rağmen yoluna devam edip edemeyeceğini merak ediyor.

İson, "yüzyılın kuyrukluyıldızı" diye anılsa da gökyüzünü aydınlatmasına fırsat kalmadan, Güneş'in sıcaklığı ve çekim gücüne dayanamayıp dağılabileceği belirtiliyor.
Kimi bilim çevreleri, İson'un çoktan etkilenmeye başladığına inanıyor.
İngiltere'deki Jodrell Bank Gözlem Evi Direktör Yardımcı Profesör Tim O'Brien "Bu olay, ateşe kar topu atmak gibi, dayanıp yoluna devam etmesi zor olacak. Ama hem büyük hem de hızlı hareket eden bir kütle olduğundan Güneş'in yakınında çok da durmayabilir" yorumunu yaptı.
 
İson Kuyrukluyıldızı, güneş sistemimizin en uç noktalarından birinde buzlu ve gizemli Oort Bulutu'ndan geliyor.
Saatte bir milyon kilometreden fazla hızla ilerleyen İson, bu dev yolculuğunun en tehlikeli aşamasına geldi zira Güneş'i neredeyse teğetlemesine geçecek.
İson zarar görmeden geçmeyi başarabilirse, çekirdeğindeki gaz ve tozu harekete geçireceğinden, ardında bıraktığı iz, gece gökyüzünden çıplak gözle izlenebilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler