IŞİD'e karşı ortak operasyon

Türk savaş uçakları ile koalisyon uçakları dün gece yarısı itibari ile Suriye’deki IŞİD hedeflerine ortak operasyon düzenledi. ABD ile yapılan görüşme trafiğinin ardından, TSK'ya bağlı savaş uçaklarının IŞİD ile mücadele sürecinde aktif olarak yer alması

IŞİD'e karşı ortak operasyon
Türk savaş uçakları ile koalisyon uçakları dün gece yarısı itibari ile Suriye’deki IŞİD hedeflerine ortak operasyon düzenledi.
ABD ile yapılan görüşme trafiğinin ardından, TSK'ya bağlı savaş uçaklarının IŞİD ile mücadele sürecinde aktif olarak yer alması hususunda da mutabakata varılmıştı. Teknik detayların tamamlanmasının ardından Türkiye operasyona katıldı.
ABD ile 2 ay süren görüşmelerin ardından Suriye'de “Temiz Bölge” kurulması kararlaştırılmış akabinde ise terör örgütü IŞİD'e karşı İncirlik üssünün ABD öncülüğündeki koalisyon uçaklarına açılmıştı.
 
DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA (DHA)
Dışişleri Bakanlığı, IŞİD hedeflerine karşı ortak operasyon hakkında basın açıklaması yaptı.
 
Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada Türkiye uçaklarının, koalisyona ait savaş uçaklarıyla birlikte, IŞİD hedeflerine karşı dün akşamdan itibaren ortak hava harekatı gerçekleştirmeye başladığı belirtilerek "Türkiye ve ABD arasında DEAŞ'la mücadele konusundaki mevcut işbirliğinin daha da derinleştirilmesi yönünde alınan kararlar hakkında kamuoyuna bilgi sunulmuştu. Türk Hava Kuvvetlerinin Uluslararası Koalisyon'un DEAŞ'a karşı yürütülen Özgün Kararlılık Harekatı çerçevesinde devam eden hava operasyonlarına katılımına ilişkin teknik nitelikteki belge de ABD ile 24 Ağustos 2015 tarihinde imzalanmıştı. Savaş uçaklarımız, bu çerçevede, Koalisyon'a ait savaş uçaklarıyla birlikte, Suriye'de belirlenen ülkemiz güvenliğine de tehdit oluşturan DEAŞ hedeflerine karşı dün akşamdan itibaren ortak hava harekatı gerçekleştirmeye başlamıştır. Terör örgütleriyle mücadele, Türkiye bakımından öncelikli bir ulusal güvenlik konusudur. Bu mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir. Türkiye, 2013 yılından bu yana terör örgütleri listesine aldığı DEAŞ'tan kaynaklanan terör tehdidinin bertaraf edilmesine yönelik çabalara aktif desteğini ulusal düzeyde ve Uluslararası Koalisyon bünyesinde kararlılıkla sürdürecektir" denildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem